(Voor 4 bokalen van 250 g)
...

(Voor 4 bokalen van 250 g)500 g butternut vruchtvlees, 1 ui, 1 stukje verse gember (+/- 25 g), 1 groot rood pepertje, 2 zure appels, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olie, 4 eetlepels bruine suiker, 1 koffielepel zout, 1 steranijs, 1 kaneelstokje, 3 kruidnagels, 100 ml sinaasappelsap, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels rozijnen.1 Snij het vruchtvlees van de butternut in blokjes van 1 cm.2 Pel de ui en de gember en hak fijn.3 Was het rode pepertje, snij doormidden en verwijder de zaadjes. Snij het pepertje in ringetjes.4 Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Meng de blokjes met het citroensap.5 Verwarm de olie in een kookpot, voeg de ui en de gember toe en laat even bakken. Voeg de butternut, de appels, het pepertje, de suiker, het zout, de kruiden, het sinaasappelsap, de azijn en de rozijnen toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten verder koken op een zacht vuur.6 Spoel de bokalen met heet water en laat ze ondersteboven uitdruipen op een handdoek. Haal de kruiden uit de chutney en vul de bokalen. Sluit meteen af. De chutney kan je een jaar bewaren. Na opening in de koelkast zetten.Tip. Deze chutney is overheerlijk met koud vlees.FRANÇOISE PLUME - FOTO'S ISOPIX