© FOTO'S ISOPIX

Brood van tong en sint-jakobsnoten met pistachenoten

(Voor 4 personen)

100g sint-jakobsnoten ? 200g tongfilets zonder vel ? 50g boter ? zout en peper ? het eiwit van 3 eieren ? 100g vloeibare lightroom ? 70g gepelde pistachenoten ? 12 sneetjes wit brood zonder korst ? 2 eetlepels druivenpitolie.

Doe de sint-jakobsnoten, de tongfilets en de boter in een kom, voeg peper en zout toe en mix tot een gladde bereiding.

Voeg al mixend het eiwit toe en daarna de vloeibare room en de pistachenoten. Roer goed om en zet in de koelkast.

Bedek de bodem en de wanden van een terrine met sneetjes brood.

Stort de farce in de terrine en bedek met de rest van het brood. Stop de terrine in een hermetische stoomzak.

Laat 45 minuten garen in een cous-couspan (of stoomkoker). Haal de terrine uit de stoomzak en laat afkoelen.

Haal de terrine uit de vorm. Verwarm de druivenpitolie en bak de broodterrine aan alle kanten goudbruin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content