© FOTO'S ISOPIX

Broccolisoep met toast van gorgonzola en peer

(Voor 4 personen)

750 g broccoli ? 1 l groentebouillon ? zout ? 2 el zure room ? 2 Conférenceperen ? 15 g boter ? 4 sneetjes boerenbrood ? 150 g gorgonzola ? 1 el honing ? peper.

Was de broccoli, verdeel in roosjes. Giet de bouillon in een kookpot en breng aan de kook. Voeg de broccoli en wat zout toe. Laat 20 minuten koken op een zacht vuur. Laat de broccoli uitlekken, bewaar de bouillon.

Mix de broccoli, de zure room en 20 cl bouillon in de blender. Voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe tot de soep de consistentie van een velouté heeft. Hou warm.

Schil de peren en snij ze in dikke plakken. Bak ze 2 minuten aan elke kant in een pan met schuimende boter. Toast het brood. Snij de kaas in fijne plakjes.

Leg afwisselend een plakje peer en een plakje kaas op de toast. Giet er een scheutje honing over. Dien meteen op, samen met de soep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content