© FOTO'S ISOPIX

Braambessen cheesecaketaart

(Voor een springvorm van 18 cm)

125 g boter, 75 g bruine suiker, 3 eieren, 125 g bloem, 75 g + 50 g gehakte amandelen, 1 cl rum, 300 g braambessen, 3 blaadjes gelatine, 2 eetlepels gepelde pistachenoten, 300 g Philadelphiakaas, 60 g suiker, 4 eetlepels citroensap, 1/2 koffielepel citroenschilletjes, 15 cl vloeibare room.

1 Warm de oven voor op 190°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2 Klop de boter op met de suiker en voeg één voor één de eieren toe. Voeg de bloem, 75 g gehakte amandelen en de rum toe, en meng tot een glad deeg.

3 Verdeel het deeg over de bodem van de vorm. Leg er de helft van de braambessen op (150 g) en duw ze in het deeg. Laat 30 minuten bakken, haal uit de oven en laat afkoelen.

4 Plaats de vormbodem op een schaal en doe er de springvorm rond.

5 Week de gelatine in koud water. Hak de pistachenoten. Meng de kaas met de suiker, 3 eetlepels room, de citroenschilletjes, het citroensap en de gelatine.

6 Verdeel het mengsel over de springvorm en laat vier uur opstijven in de koelkast.

7 Spoel de overige braambessen en dep ze droog. Zet de helft (75 g) opzij voor de afwerking. Meng de rest (75 g) met 1 eetlepel suiker en breng aan de kook, mix en duw dan door een zeef.

8 Verwijder de springvorm. Leg er de rest van de braambessen (75 g) op en overgiet met de braambessenpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content