© Stockfood/Isopix

Bloemkoolvelouté

4 personen ? 35 minuten

? 1 bloemkool ? 1 bosje tijm ? 8 plakjes spek of pancetta ? 200 g Comté-kaas ? 20 cl room ? 1,5 l kippenbouillon ? peper en zout

1. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in de bouillon gedurende 20 minuten.

2. Snij het spek in reepjes en bak het in een hete pan zonder vetstof, rits er de helft van de tijmblaadjes bij.

3. Rasp de kaas met een grove rasp.

4. Giet de bloemkool af. Vang het vocht op in een kom. Voeg de room bij de bloemkool en mix alles fijn. Voeg geleidelijk het opgevangen vocht toe tot je de gewenste dikte bereikt. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed en mix eventueel nog eens.

5. Schep de velouté in kommetjes en werk af met spekreepjes en geraspte Comté. Rits er de overige tijmblaadjes over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content