© STOCKFOOD/ISOPIX

Bloemkoolsoep

4 personen ? 1 uur

? 800 g bloemkoolroosjes ? 100 g knolselder ? 1 aardappel ? 2 teentjes look, gehakt ? 1 ui ? 1 lente-ui, in ringen ? 50 g macadamianoten + 30 g amandelen, geroosterd en gehakt ? 10 g gember ? oe kl gele kerriepasta ? 120 ml witte wijn ? 1 l bouillon ? boter ? olijfolie ? peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkool met de look, olijfolie, peper en zout op een bakplaat en bak 20 minuten in de oven.

2. Schil de overige groenten en snij ze in stukjes. Laat vier minuten stoven in een kookpot met boter.

3. Hou vier eetlepels bloemkool opzij, voeg de rest bij de groenten met de kerriepasta en laat even stoven. Blus met wijn, laat inkoken en vul aan met bouillon. Laat nog 20 minuten garen.

4. Mix de soep en breng ze op smaak met kruiden. Verdeel de soep over de borden en werk af met bloemkool, noten en lente-ui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content