© Stockfood/Isopix

Bloemkoolpuree met zalm

4 personen ? 40 minuten

? 4 zalmfilets met vel ? 1 bloemkool ? 2 teentjes look ? 4 takjes bladpeterselie ? 1 lente-ui ? 1 limoen ? 2 el amandelschilfers ? 1 el kappertjes ? 40 g boter ? olie ? peper en zout

1. Snij de bloemkool in roosjes, gaar 20 minuten in gezouten kokend water. Giet af, mix fijn met 10 g boter en breng op smaak.

2. Bak de zalmfilets op de velkant in olie en kruid ze.

3. Pluk de blaadjes van de peterselie. Schil de limoen en hak de partjes fijn. Giet de kappertjes af. Pel de look en hak fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.

4. Bak de look goudbruin in 40 g boter. Haal uit de pan en bruin de boter. Rooster de amandelen in de boter tot ze geïnfuseerd is.

5. Serveer de zalm op de puree, besprenkel met boter en werk af met limoen, kappertjes, lente-ui, peterselie en wat peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content