WITBIER. LOWLANDER 0,00% WIT

Blij met alcoholvrij

Ben je in februari van plan om mee te doen met Tournée Minérale? Als je zin krijgt in een feestelijk drankje, dan vind je hier superlekkere alternatieven zonder alcohol.

WITBIER. LOWLANDER 0,00% WIT

Aan dit witbier – eigenlijk een ietwat troebel geelbier – worden bij het brouwen sinaasappelschillen en citroenextract toegevoegd en dat proef je. Erg aangenaam om te drinken, ook na Tournée Minérale. Onder een dikke schuimlaag gaan de mout- en citrusvruchten-aroma’s een perfect huwelijk aan.

Lowlander 0,00% Wit, brouwerij Lowlander, 0% alcohol. 2 euro voor 33 cl. lowlander-beer.com

IPA. PUNK AF VAN BREWDOG

De Schotten van Brewdog hebben al een stevige reputatie bij Belgische bierliefhebbers. We kennen hen vooral van hun Indian Pale Ale (IPA), een bier met veel hop en rijke aroma’s, dat erg geschikt is voor een alcoholvrije versie. Hun Punk AF biedt een mix van tropische smaken, toetsen van hars en kruiden, en flink wat bitterheid. Fris, dorstlessend, maar met karakter.

Punk AF, brouwerij Brewdog, 0,5% alcohol. 2,70 euro voor 33 cl. brewdog.com

BRUIN BIER. SAM’S BROWN ALE ALCOHOL FREE

Dit bruintje is een geweldige verrassing: de afwezigheid van alcohol doet nergens afbreuk aan de smaak. De drank bevat weinig suiker, terwijl zijn moutaroma met toetsen van brood, hazelnoot en cacao en zijn fijne belletjes, hem op echt bier doen lijken. De hop zorgt bovendien voor een mooie en lange afdronk. Ideaal voor de winter!

Sam’s Brown Ale, brouwerij Samuel Smith, 0,4% alcohol. 3,5 euro voor 33 cl. samuelsmithsbrewery.co.uk

BUBBELS. FELIZ

Deze aperitiefdrank biedt nog een ander en origineel alternatief voor wie wil klinken met belletjes. Hier geen kopie van een drankje met alcohol, maar een duik in het zoetzure smakenpalet. Feliz is gemaakt van plantendistillaten en zure ingrediënten van hoge kwaliteit, zoals frambozensap en een toets appelazijn. Het resultaat is een frisse en complexe drank, met de exacte hoeveelheid suiker (weinig, dus).

Feliz, 0% alcohol, vanaf 5 euro.

felizdrinks.com

HYDROLAAT. SIMONE À SOIF

Wie een maand geen alcohol drinkt, kan natuurlijk overschakelen op vaak erg gesuikerde frisdranken. Maar als je daar niet van houdt, dan is een hydrolaat misschien je ding. Dat is water met plantenaroma’s en vruchtensap. De volwassen, maar subtiele smaakcombinaties, zoals rabarber/lavendel, kers/hop en komkommer/munt, zijn het lekkerst. De drankjes bevatten erg weinig suiker en geen additieven.

Simone à Soif, 0% alcohol. 2 euro voor 33 cl. simoneasoif.be/nl

STERKE DRANK. NO GHOST IN A BOTTLE

Bij alcoholvrije sterke drank lijkt voorlopig enkel gin voor een aanvaardbare smaak te zorgen. Want om aan te sluiten bij de originele versie met alcohol, voegen nogal wat merken veel suiker of zout toe. Gelukkig niet bij dit gamma vederlichte gins op basis van plantendistillaten, die verrassen door hun subtiele smaak en lekker lange afdronk. Drie smaken: floral, herbal en ginger delight, puur of met tonic.

No Ghost In A Bottle, 0% alcohol,

15 euro, 350 ml, ghostinabottle.be

SCHUIMWIJN. VENDÔME MADEMOISELLE

Univers Drink is een Luiks bedrijfje dat een verrassend gamma alcoholvrije dranken aanbiedt. De schuimwijn Vendôme Mademoiselle smaakt heel correct: hij trapt niet in de val van veel te veel suiker en heeft een aangenaam fruitig en bloemrijk boeket. Goed gekoeld is hij als aperitief een goed alcoholvrij alternatief voor champagne, cava en andere belletjes. En hij is nog biologisch ook.

Vendôme Mademoiselle, 0% alcohol, 6 euro voor 75 cl.

universdrink.com/nl

Echt zonder alcohol?

De Belgische wetgeving zegt dat wijn of bier zich alcoholvrij mag noemen, ook al bevat de drank sporen van ethanol. De hoeveelheid ethanol mag echter nooit hoger zijn dan 0,5%. Dit gehalte is zo laag dat het nooit een alcoholroes of een alcoholvergiftiging kan veroorzaken. Als je het voor je gezondheid evenwel strikt alcoholvrij moet houden, dan kies je toch beter voor dranken die uitdrukkelijk 0,0% alcohol op het etiket vermelden.

IPA. PUNK AF VAN BREWDOG
IPA. PUNK AF VAN BREWDOG
BRUIN BIER. SAM'S BROWN ALE ALCOHOL FREE
BRUIN BIER. SAM’S BROWN ALE ALCOHOL FREE
BUBBELS. FELIZ
BUBBELS. FELIZ
HYDROLAAT. SIMONE À SOIF
HYDROLAAT. SIMONE À SOIF
STERKE DRANK. NO GHOST IN A BOTTLE
STERKE DRANK. NO GHOST IN A BOTTLE
SCHUIMWIJN. VENDÔME MADEMOISELLE
SCHUIMWIJN. VENDÔME MADEMOISELLE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content