© Stockfood/Isopix

Biscotti

circa 35 stuks ? 25 minuten + 30 minuten rusten + 30 minuten in de oven

? 200 g bloem ? 50 g hazelnotenmeel ? 1 snuifje zout ? 2 kl bakpoeder ? oe kl sinaasappelschil, geraspt ? 2 druppels notenolie ? 2 el vanillesuiker ? 200 g suiker ? 2 eieren ? 30 g boter ? 150 g hazelnoten, gehakt ? 150 g pure chocolade, gehakt

1. Meng alle droge ingrediënten met de citrusschil en olie in een kom. Breek de eieren erin, voeg boter toe en kneed tot een glad deeg. Meng er de hazelnoten door, dek af, laat 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in twee rollen van 30 cm lang en 4 cm dik en bak 15 minuten in de oven. Laat daarna even afkoelen.

3. Snij de rollen schuin in plakken van 1,5 cm en laat nog 15 minuten knapperig bakken op 140°C.

4. Smelt de chocolade au bain-marie, dompel er de koekjes voor de helft in, laat uitharden op bakpapier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content