Waarom denken we bij een kaasschotel of een warm gerecht met kaas automatisch aan een zware rode wijn? Het heeft waarschijnlijk te maken met de herinnering aan die kaas-en-wijnavondjes waar de zogenaamde kenner steevast rode wijn koos. Toch behoort het in nogal wat wijnstreken van Frankrijk en Italië tot de traditie wit te serveren bij kaas. "Er is trouwens een goede objectieve reden om het vastgeroeste idee altijd rood bij kaas te vergeten", zegt Fried Elsen, de bekende affineur en kaashandelaar uit Leuven. "Bij tachtig percent van alle ka...
Bij kaas liever wit!
Bij vele kazen zal een witte wijn opvallend beter (door)smaken dan een rode. Dat leert ons de bekende affineur en kaashandelaar Fried Elsen. Vergeet voor een keer de klassieke regeltjes, laat u verrassen en... geniet!
Verder lezen?
Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine
Ik neem een abonnement Ik ben al abonneeVerder lezen?
Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine
Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee