© Stockfood/Isopix

Bietensoep

4 personen ? 25 minuten

? 500 g rode bieten, voorgekookt ? 3 el dille, fijngehakt ? 1 teen knoflook, geperst ? 2 el citroensap ? 750 ml groentebouillon ? 500 ml rodebietensap ? 250 ml plantaardige room ? 1 el bloem ? 1 kl suiker ? peper en zout

1. Breng de bouillon samen met het bietensap aan de kook. Voeg knoflook en citroensap toe.

2. Meng de bloem met een scheutje water tot een glad papje, roer het door de soep en laat zo’n 10 minuten verder koken.

3. Rasp de gekookte rode bieten grof en voeg bij de soep, samen met 200 ml room. Breng op smaak met suiker, peper, zout en dille.

4. Serveer de soep en werk af met extra room en dille.

Borsjtsj, de gezonde klassieker uit de Slavische keuken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content