Beste lezer

deze rubriek is er voor u! Wilt u uw mening over gelijk welk onderwerp meedelen? Schrijf, fax of mail naar: Plus Magazine-Lezersforum, Raketstraat 50 bus 10, 1130 Brussel. Fax: 02 702 46 02, e-mail: redactie@plusmagazine.be. Anonieme brieven of mails worden niet opgenomen en de redactie behoudt zich het recht voor lezersbrieven in te korten.

Geen belastingvoordeel voor onze planeet

Te optimistisch?

Ik ben 52 jaar en werkloos. Uw dossier 50+: de arbeidsmarkt heeft u nodig (juni) heb ik ver-slonden, maar ik ben bang dat u te optimistisch bent. Het blijft aartsmoeilijk om als oudere werkloze een job te bemachtigen. Ik wil een oproep doen aan alle langdurige werkloze 50-plussers om samen met onze grieven naar de overheid en de pers te trekken. Misschien kunnen we de bedrijven overtuigen dat we geen luilakken zijn!

Rookmelders

In ons flatgebouw is discussie ontstaan over rookmelders. Ik had in uw magazine gelezen dat die nu verplicht zijn, maar dat blijkt in Vlaanderen niet het geval te zijn. Klopt dat?

Antwoord van de redactie: de situatie verschilt in elk gewest. In Wallonië is een rookmelder verplicht in elke woning, in Brussel zijn eigenaars verplicht rookmelders te plaatsen in huurwoningen, maar in Vlaanderen is er op dit vlak nog niets geregeld.

Vrachtwagens altijd de zondebok?

Als vrachtwagenchauffeur met 30 jaar dienst wil ik reageren op uw dossier over veilig verkeer (Plus Magazine mei). De waarheid is dat we veel te goedkoop zijn. Ik verdien a 9 bruto per uur. Met zulke lonen is het normaal dat chauffeur een knelberoep is. Als het goederenvervoer over de weg duurder wordt, kunnen de lonen stijgen. Met meer chauffeurs zullen we misschien niet meer 14 uur per dag moeten rijden. En dat zal het aantal ongevallen doen dalen. Het nieuwste probleem zijn de personenauto’s die fout parkeren in de laad- en loszones. Als truckchauffeur moet ik wel op tijd blijven leveren.

Leve de trappen!

Onlangs zagen we een televisieprogramma waarin jonge mensen lieten zien hoe ze bij de bouw van hun huis al volop rekening hielden met later. Wel, wij zijn misschien van het oude stempel maar we zijn blij dat we in onze woning veel trappen hebben. Ze houden ons in conditie en besparen ons veel duur fitnessgedoe!

Op zoek naar Anvers

Aan het begin van het vakantieseizoen wens ik alle buitenlandse toeristen in ons land veel goede moed. Ik ben ooit geconfronteerd met een toerist die van Breda kwam en wanhopig op zoek was naar Anvers, een stad die op zijn kaart net vóór Antwerpen stond vermeld. Maar hij had die naam op geen enkel verkeersbord zien staan. Wanneer gaat Europa onze kaarten- en gps-makers eens verplichten uitsluitend de officiële naam van de steden te vermelden? Liège moet overal Liège blijven en Antwerpen Antwerpen. Gedaan met Gand, Namen, Bergen en Courtrai!

Hugo Van der Wildt, Schoten (hugo.van.der.wildt@telenet.be); Pierre-Paul Voeten (via e-mail); F. De

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content