Beste lezer,

deze rubriek is er voor u! Wilt u uw mening over gelijk welk onderwerp meedelen? Schrijf, fax of mail naar: Plus Magazine-Lezersforum, Raketstraat 50 bus 10, 1130 Brussel. Fax: 02 702 46 02, e-mail: redactie@plusmagazine.be. Anonieme brieven of mails worden nooit opgenomen en de redactie behoudt zich het recht voor lezersbrieven in te korten.

Ik heb bedankt voor internet

In februari, dus nog vóór de start van de actie Internet voor iedereen, heb ik me een laptop en een aansluiting op het internet aangeschaft voor zo’n euro1100 in totaal. Vrijwel meteen waren er problemen met de aansluiting en die raakten maar niet opgelost ondanks telefoons naar de operator en twee aangetekende brieven. Mijn telefoonlijn is zelfs twee dagen afgesloten geweest. Op de duur begon ik er slecht van te slapen. Ik heb mijn laptop nu aan mijn jonge neef geschonken. Aan de internetaansluiting zit ik vast tot het einde van het contract (één jaar), maar voor mij hoeft het allemaal niet meer. Ik zal mijn verdere jaren in alle rust kunnen doorbrengen en genieten zonder e-mails en www’s. Ik heb iedereen al verwittigd.

Zondag is een bewegingsfeest

Op zondagmorgen vragen de ogen van mijn twee viervoeters: welke schoenen ga je vandaag dragen? Als ze zien dat het die zware schoenen zijn, glinsteren hun oogjes. Dan weten ze: we gaan naar het bos, het is zondag en ons bazinnetje heeft meer tijd. In het bos geurt het ’s morgens heel fris en aan hun staartjes merk ik dat mijn honden ook genieten. In de namiddag zoek ik andere schoenen en kleren. Ik maak me op om alleen of met vrienden te gaan dansen op de livemuziek van een orkestje. Het genot zit nu in mijn oren, ogen en voeten. Dansen is zalig en ik krijg geen tijd om te zeuren over tegenslagen in mijn leven. Zondag is voor mij een bewegingsfeest geworden.

Omgekeerde hypotheeklening

In het debat over arme dertigers versus verwende vijftigplussers ( Plus Magazine juni) breekt econoom Koen De Leus een lans voor de omgekeerde hypotheeklening. Deze formule lijkt me interessant maar mijn bankier kent ze niet. Zijn er banken die het toepassen?

Antwoord van Koen De Leus: de omgekeerde hypotheeklening bestaat helaas nog niet in België, wel in Frankrijk en de VS. In België is het wettelijke kader nog niet voorzien. Ik schat dat de formule over een drietal jaren bij ons zal starten.

Genoeg werk?

Ik kan lezer Vic Dee ( Plus Magazine juni) alleen gelijk geven. In het door Zweden gestichte bedrijf waar ik werk, heb ik nu drie reorganisaties overleefd. Van 514 werknemers zijn we op 378 gevallen. Onze grote baas werd bij zijn aantreden in de kranten van zijn land bejubeld als een manager met een visie. Intussen heeft hij in Zweden alle bedrijven gesloten. Visie? Genoeg werk? Ik hoop dat mijn kleinkinderen hier nog én een toekomst én werk vinden.

Dank voor een prachtige vriendschap

Dankzij uw Actie Nieuwe Vrienden ( Plus Magazine juni) heb ik twee pennenvriendinnen leren kennen. We schrijven elkaar nog brieven met een pen. Dat is een machtig wapen tegen eenzaamheid en tegen zinloos televisiekijken. Door je gedachten aan anderen kenbaar te maken, krijg je verrassende ideeën terug. Een met de hand geschreven brief ga je ook sneller weer ter hand nemen om ervan na te genieten. Er is een prachtige vriendschap aan het groeien en mijn zondag als single heeft weer een vast patroon gekregen.

Rectificatie gastenkamers

In het artikel over het verhuren van gastenkamers ( Plus Magazine juli) schreven we dat het Vlaams gewest een investeringssubsidie voor kleinschalig verblijfstoerisme toekent. In werkelijkheid gaat deze subsidie uit van de provincies Oost-Vlaanderen en Limburg. Ze geldt ook alleen in deze provincies. Voor meer info: Oost-Vlaanderen: tel. 09 269 26 21, Limburg: tel. 011 23 74 28.

In het telefoonnummer van Anno 1756 (de gastenkamers van Annie Dreesen in Vinkt) is een drukfout geslopen. Het juiste nummer is tel. 09 3863498. Waarvoor onze excuses.

Isabella Storms,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content