Bent u GOUD of ZILVER?

December belooft een fonkelende maand te worden want de make-up blinkt (uit). Of u een goud- of een zilvertype bent, maakt weinig uit. Als u maar schittert!

Een eerste indicatie: draagt u het liefst juwelen in geel goud dan wel in wit goud of zilver? Voelt u zich het best in warme herfstkleuren dan is geel goud geknipt voor u. Als u een zwak hebt voor koele tinten, is zilver u op het lijf geschreven.

Een andere optie: uw make-up afstemmen op uw outfit. Draagt u zwart of marineblauw, dan zijn zowel goud als zilver mogelijk, al zal goud u een warmere en klassiekere uitstraling geven dan zilver, dat moderner oogt en waarmee u meer opvalt. Draagt u natuurlijke tinten – beige, bruin, taupe – dan kiest u voor goud. Bij een grijze of witte outfit is zilver beter. Bij rood kan alles.

Zodra u hebt gekozen, houdt u zich aan de volgende regel: meng nooit goud én zilver in uw make-up. Als u uw ogen bijvoorbeeld opmaakt met platinakleurige eyeliner en grijze oogschaduw, dan kiest u voor roze blusher en voor lipstick in een roze, fuchsia of rode tint met blauwige ondertoon. Warmrode, oranje of met goudschilfers opge-smukte lipstick en abrikooskleurige blusher bewaart u voor make-up waar-in goud aan zet is.

Uw teint

Uiteraard is het niet de bedoeling om Goldfinger na te spelen, wél om uw teint extra glans te geven met goudkleurig poeder. Zilverkleurig poeder mag dan geen goed idee zijn op uw jukbeenderen, voor enkele highlights in uw decolleté of op uw schouders is het wel ge-schikt. Wat u nodig hebt? Een brede kwast om accenten aan te brengen op gewelfde plekjes (jukbeenderen, voorhoofd). En breng ’s avonds wat geïriseerd poeder aan op uw haar: Diva Magic Powder Platinum White van Lan- côme (euro48), Facettes d’Or van Chanel (euro39,15).

Een tip: de kwast Touche d’Or van YSL is perfect om omstreeks middernacht de vermoeidheid uit te wissen.

Uw blik

Twee of drie in elkaar overvloeiende tinten ogen het mooist maar u kunt het ook houden bij één tint oogschaduw op heel het bewegende ooglid. Trek uw wenkbrauw op om de huid op te spannen. Onze favorieten: Style Liner Silver Light van Dior, Mineral Eye Shadow van Babor (euro9,50), Eye Mono Stone van Nivea (euro8,30), Kohl Minerals van L’Oréal en Suivez mon regard van Bourjois (euro12,30).

Een tip: van Peter Philips, directeur make-upcreatie bij Chanel: “U laat bruin oplichten met goud ( of zilvergrijs – nvdr) op het hele ooglid of een accentje goud in de binnenste ooghoek.”

Uw nagels

Zwart, marineblauw en pruim zijn out, de metaaltinten grijpen de macht. Ze zijn vooral perfect om ’s avonds een – bij voorkeur sobere – outfit extra allure te geven. Knip uw nagels modern, d.w.z. vierkant en vrij kort. Wij hebben een zwak voor Facettes d’Or Gold Fiction van Chanel en voor Pure Diamonds van Dior.

Een tip: metaaltinten rijmen niet met half werk. Polijst uw nagels, breng dan een basislaag aan, daarna twee lagen goud- of zilverkleurige nagellak en tot slot een topcoat. n

Info: de meeste producten in de parfumeriezaak – Babor in het schoonheids-instituut – Bourjois bij Di, Inno, Kruidvat,... – M.A. C via tel. 03 226 33 74 – T. LeClerc in de apotheek.

Virginie Draelants

Partner Content