Béatrice is de enige Belgische bondgirl

“Tijdens de casting in Parijs voor de film Moonraker (1979), moest ik concurreren met de mooiste meisjes van de Franse modellenbureaus. Ik geloofde er totaal niet in. Met mijn korte haren, mijn jeans met gaten en mijn leren vest leek ik absoluut niet op een typische bondgirl. En inderdaad, de producer moest niets van me weten, maar de regisseur stond erop mij te boeken voor de rol!”, vertrouwt Béatrice Libert (66) ons toe. Het ex-model, dat nu in Frankrijk woont, gaat nog graag naar evenementen die in het teken staan van agent 007, zoals de expo Bond in Motion die momenteel in Brussel loopt.

“Ik heb prachtige herinneringen aan Moonraker, die ik zeker 15 keer gezien heb. De scènes waarin ik meespeel werden allemaal in Frankrijk gedraaid, in studio’s en in het kasteel Vaux-le-Vicomte. Roger Moore was een vriendelijke man, met klasse en Britse humor, en heel aanspreekbaar. Ik heb nog vaak contact met de andere acht bondgirls met wie ik toen op de set stond. We zijn vrienden. Het is één grote familie. Ik ga minstens een keer per jaar naar events in Engeland, Duitsland, Zwitserland en nu in België. Of ik neem deel aan signeersessies voor de fans. Ze zijn zo hartelijk! Ik krijg ook vaak berichtjes op mijn Facebookpagina, soms zelfs cadeautjes. Die erkenning raakt me. Ik ben de enige Belgische bondgirl en ik ben trots dat ik mijn land op deze manier kan vertegenwoordigen.”

Ik heb nog vaak contact met de andere bondgirls. We zijn vriendinnen. Het is één grote familie. Béatrice Libert

“Na Moonraker heb ik nog kleine rolletjes in twee films gespeeld. Ik heb ook rollen geweigerd in films waarin ik me iets te veel moest blootgeven. Ik heb vooral veel fotosessies gedaan. Mijn droom is dat de oudere bondgirls, zoals ik, zouden mogen meespelen in een nieuwe bondfilm. Ik word altijd uitgenodigd voor de avant-premières van de bondfilms, maar ik vond de laatste niet zo goed. Het zijn actiefilms met te veel gevechten en te weinig magie, gadgets en charme. En zonder charismatische helden zoals Roger Moore en Sean Connery Bond neerzetten. Ik kijk uit naar een groot event rond de film Moonraker, voorzien in Parijs in 2023. Eens een bondgirl altijd een bondgirl!”

Béatrice is de enige Belgische bondgirl
© laurent perriot

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content