© FOTO'S ISOPIX

Avocadomoes met paprikaroom, geraspte rammenas en limoen

Met deze vrucht – nee, geen groente – zal je zeker scoren. Ze bulkt van de vitaminen en houdt zowel van hartig als van zoet. Verras je tafelgenoten eens met iets anders dan die eeuwige guacamole.

(Voor 4 personen)

1 limoen, 2 rijpe avocado’s, 1 eetlepel zure room, zout, peper van de molen, oe rammenas, olijfolie, 15 cl ijskoude vloeibare room, 1 eetlepel paprikapoeder.

De avocadomoes

1 Was de limoen en droog af. Rasp de schil en pers het sap.

2 Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit. Verwijder het vruchtvlees en doe het in de blender.

3 Voeg de zure room en de helft van het limoensap toe, breng op smaak met peper en zout, mix tot een fijne moes.

4 Verdeel de avocadomoes over vier verrines en zet koel.

5 Schil de rammenas en rasp grof in een slakom. Voeg de rest van het limoensap, de geraspte limoenschil en een flinke eetlepel olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en meng.

De slagroom

6 Klop de room tot een stevige slagroom.

7 Voeg net voor het einde een koffielepel paprikapoeder toe.

8 Doe de room in een spuitzak met kartelrand.

9 Spuit de room in de verrines en strooi en nog wat paprikapoeder over, voeg de geraspte rammenas met limoen toe en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content