AUX ARMES DE BRUXELLES, BEENHOUWERSSTRAAT 13, 1000 BRUSSEL, WWW.AUXARMESDEBRUXELLES.BE

AUX ARMES DE BRUXELLES

In 1902 trekt de 14-jarige Calixte Veulemans naar Brussel om aan de slag te gaan als garçon. Twintig jaar later koopt hij het café Aux Armes de Bruxelles en begint daar mosselen te serveren. In 2006 verkocht de familie Veulemans het horecamonument aan een groep, die twee jaar later failliet ging. De redding kwam van overbuurman Rudy Van Lancker, die al 43 jaar aan het hoofd staat van Chez Léon. Hij renoveerde de eetzaal met respect voor het verleden. De specialiteiten bleven: moules marinières, waterzooi, salade Veulemans met tomaat en grijze garnalen, aan de graat gegrilde tarbot en geflambeerde pannenkoeken. Wij degusteerden de aantrekkelijk geprijsde lunch met keuze: drie gangen, 27 euro. Brandade van kabeljauw was het hoofdgerecht en werd opgediend met gesmolten boter en gehakte zwarte olijven. Afsluiten deden we met een onvergetelijke Brusselse wafel met slagroom.

AUX ARMES DE BRUXELLES, BEENHOUWERSSTRAAT 13, 1000 BRUSSEL, WWW.AUXARMESDEBRUXELLES.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content