© StockFood

Authentieke zaden

Hoewel quinoa, boekweit en amaranth zich voordoen als granen, zijn het eigenlijk zaden. Ze zijn erg veelzijdig: je kan ze in hun geheel koken en gebruiken ter vervanging van graan(producten). Bovendien zijn ze een goede bron van eiwitten. Tegenwoordig zie je ze soms gepoft bij de ontbijtgranen staan. Wissel je graag af met havermout, dan zijn ze ook als vlokken verkrijgbaar. Vermalen tot meel, passen ze zowel in zoet als hartig gebak. Deze zaden hebben een heel eigen, nootachtige smaak. Daarom vul je ze best voor de helft aan met een meer neutrale smaak, zoals rijst- of tarwemeel. Quinoa is het lekkerst in z’n geheel, gekookt bij een curry of in een salade. Boekweitzaad is heerlijk krokant en dus de perfecte topping op zoete en hartige gerechten. Het meel komt dan weer het best tot zijn recht in hartige pannenkoeken. Amaranth is heerlijk wanneer je de zaadjes kookt met melk en specerijen tot een smeuïge zoete pap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content