© Stockfood/Isopix

Aspergeplaattaart

4 personen ? 50 minuten + 30 minuten in de oven

? 350 g bladerdeeg, kant-en-klaar ? 500 g groene asperges ? 25 g rucola ? 1 burrata ? 50 g parmezaan ? peper en zout

1. Verwijder het vezelige deel van de asperges en blancheer ze 5 minuten in gezouten kokend water. Giet af, dompel 10 minuten onder in koud water en laat uitlekken.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg op een groot vel bakpapier en rol het uit tot een rechthoek die breder is dan de lengte van de asperges.

3. Snij de asperges in de lengte door. Giet de burrata af en hak fijn.

4. Leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat. Verdeel er de burrata over en schik er de asperges op.

5. Bak 25 tot 30 minuten tot het deeg goudbruin is. Haal uit de oven, rasp er parmezaan over en werk af met rucola.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content