© ISOPIX

Appels in de oven, met droge vruchten

(Voor 4 personen)

30 g rozijnen, 2 eetlepels bruine rum, 4 Boskoop-appels, 30 g cranberry’s, 30 g pecannoten, 30 g pistachenoten, 30 g amandelschilfers, 1 afgestreken koffielepel kaneelpoeder, 1 afgestreken koffielepel gemberpoeder, 3 eetlepels acaciahoning, 20 g boter, 20 g poedersuiker.

1 Laat de rozijnen weken in de rum.

2 Was de appels, snij op drie vierde hoogte het hoedje af en hou de hoedjes bij. Verwijder het klokhuis en prik een paar keer in de schil, zodat ze niet barst tijdens het bakken. Zet de onthoofde appels in een ovenschaal. Warm de oven voor op 180°C (stand 6).

3 Laat de rozijnen uitlekken, doe ze in een slakom en meng ze met de andere droge vruchten, de kaneel, de gember en de honing.

4 Vul de appels met deze mengeling en leg er een nootje boter op. Giet wat water in de ovenschaal, voeg de rummarinade toe en zet de appels 30 minuten in de oven. Overgiet de appels tijdens het bakken regelmatig met het vocht uit de ovenschaal.

5 Bestrooi met poedersuiker en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content