(Voor 4 personen)
...

(Voor 4 personen)750 g appels, het sap van een citroen, 60 g suiker, 1 steranijs, 1 kruidnagel, oe koffielepel geraspte gember, 1 kardemomzaadje, 1 kaneelstokje, 100 g suiker, 7 cl water, 2 eiwitten.1 Schil de appels en snij ze in vier. Verwijder het klokhuis, snij de appels in kleine stukjes en doe ze in een kookpot. Voeg het citroensap, de suiker, een half glaasje water en alle kruiden toe en meng. Ze een deksel op de pot en laat 20 minuten garen.2 Verwijder de steranijs, de kruidnagel en het kaneelstokje. Giet de appels met het kookvocht in de kom van de mixer en maak er appelmoes van. Verdeel over vier borden en zet koel.3 Zet de ovengrill aan. Bedek de bakplaat met bakpapier. Giet de suiker en het water in een kookpot en laat inkoken tot een dikke stroop. Klop intussen het eiwit zachtjes op tot schuim. Giet een straaltje stroop over het eiwit terwijl je het verder opklopt tot het helemaal is afgekoeld.4 Schep vier quenelles van eiwitschuim op de ovenplaat, zet in de oven en laat 5 tot 10 minuten bakken.5 Leg op elk bord appelmoes een meringueschuimpje. Laat het smaken!