© StockFood

Amandeltaartjes

6 stuks -35 min. + 40 min.

? 150 g bosvruchten ? 1 biocitroen, zeste ? 4 eieren ? 375 g zanddeeg ? 125 g boter ? 125 g suiker · 175 g amandelbloem ? confituur ? 150 g bosvruchten uit de diepvries ? 1 el gin ? 2 el amandelschilfers · boter voor de vormpjes ? 50 g poedersuiker om te bestuiven ? 2 el citroensap

1. Verwarm de oven voor op 160°C. Smeer zes vormpjes (ca. 10 cm) in met boter.

2. Bekleed de vormpjes met het deeg en zet 15 minuten in de koelkast.?

3. Klop de boter met de suiker en de gin tot schuim. Meng er de eieren doorheen (één tegelijk) samen met de citroenzeste. Meng er 160 g amandelbloem onder. 4. Verdeel de confituur over de bodem van de vormpjes, strooi er de rest van de amandelbloem over, leg er de bessen op en giet het deeg erover. Bestrooi met amandelschilfers en laat 40 minuten bakken in de oven.

5. Laat de taartjes afkoelen.

6. Meng de poedersuiker met het citroensap voor het glazuur en druppel het over de taartjes. Bestuif met een dikke laag poedersuiker.

Tip. Smaakt heerlijk met een bolletje yoghurtijs!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content