Altijd lente in huis

Hoe brengt u dat heerlijke lentegevoel in huis en hoe houdt u het zo lang mogelijk vast? Door met een kritisch oog uw interieur te bekijken en te kiezen voor niet te dure verjongingen. Een grote lenteschoonmaak dus, maar een die verder gaat dan het poetsen van de keukenkasten.

Badkamer minder saai

Kleurige accessoires kunnen uw ochtend een heel stuk zonniger maken. Vervang bijvoorbeeld het douchegordijn als dat vaal is geworden. Bij Lola zagen we deze stof met veel lentegevoel (prijs op aanvraag).

Onze tip: met speciale verf geeft u de badkuip een nieuw aanzien. Eerst ontvetten (ammoniak + water), heel lichtjes opschuren, een laag primer en dan twee lagen hoogglans voor badkuipen.

Tegels mét effect

Een gebarsten tegelvloer of tegelwand zelf vervangen door tegels in een kleur is een voordelige feelgood-renovatie! In deze tegels zijn stukjes mineraal verwerkt zodat het oppervlak fonkelt als een diamant en tegelijk beter beschermd wordt. Fiandre GeoDiamond bij Inter-Tegel, A 75 per m2, 4 kleuren, 3 formaten.

Onze tip: huur een goede tegelsnijmachine en oefen ermee vooraleer u met het tegelplaatsen begint.

Bakjes vol met groen

De bakvormen van soepel rubber krijgen nu navolging in deze rubberen plantenbakjes voor binnen en buiten – een Belgisch ontwerp van D&M Depot. Door de soepelheid van het materiaal kunt u nog creatiever worden met bloem- en groenstukjes. Keuze uit zes kleuren (zwart, beige, chocolade, rood, wit en groen), prijzen volgens het formaat (van A 9,70 via A 13,20 tot A 13,85).

Onze tip: een egaal groene vulling (cactusjes, vetplanten, recht afgesneden stengels) past het hele jaar door in een strak interieur.

Binnen en buiten

Tegenwoordig vinden we meer en meer hebbedingen die we zowel binnen- als buitenshuis kunnen gebruiken. Binnenshuis zorgen ze voor een zonnig sfeertje zoals deze kleurrijke FM-batterijradiootjes van Garden Utility (geel, groen, rood). Ze zijn maar 15 cm hoog en spatvrij. Dat betekent dat u ze buiten kunt laten of ze binnenshuis als doucheradio kunt gebruiken (A 9,50 per stuk).

Onze tip: een groen radiootje kunt u onzichtbaar ophangen tussen een klimplant om uw gasten te verrassen met

muzikale klimop of wingerd.

Frisser slapen

Het altijd-lente-in-huiseffect krijgt u gegarandeerd als u kiest voor een frisse slaapkamer met een zuiders vakantiesfeertje. Met een paar potten muurverf en nieuw bedtextiel komt u al een heel eind. In ons voorbeeld is dat gebeurd door alles wit te schilderen met uitzondering van één groene muur. Dat groen keert terug in de kussensloop. Het textiel komt uit de zomercollectie van Scapa Home (groene kussensloop 65 x 65: A 38, gestreepte kussensloop 65 x 65: A 40, gestreepte dekbekovertrek 240 x 220: A 220, zandkleurige katoenen sprei: A 99).

Onze tip: teken op een witte slaapkamermuur de omtrek van een grote geometrische vorm (een cirkel, een schuin vierkant... ) en verf deze in een zonnige kleur.

Meer uit uw tuin

Maak het voornemen om meer materiaal uit uw tuin te halen voor boeketten en arrangementen. Bloemen, grillige takken, bloesems, katjes, mos, siergras, vruchten... het kan allemaal dienen en elk seizoen biedt wat anders. Gekochte bloemen kunt u voordelig combineren met uw tuinoogst.

Onze tip(foto): combineer narcissen en tulpen uit uw tuin met gekochte freesia’s en ranonkels. Vouw de stengels rond de binnenzijde van een

glazen kom.

Toveren met textiel

Nieuwe kussenovertrekken, tafellopers of stoelhoezen in frisse kleuren maken het hele interieur zonniger. En misschien zijn uw oude vitrages en overgordijnen wel aan vernieuwing toe. Met Japanse stores en/of lichte voilegordijnen laat u de hele kamer oplichten. Als u handig bent met de naaimachine, komt deze operatie een pak voordeliger uit. Deze katoenen kussenslopen, tafellopers en placemats met groene, gele en violette strepen zagen we in de gamma Colors & Stripes van Eurofashion (A 14 voor een kussensloop 40 x 40, A 25 voor 6 placemats 35 x 50 en A 15 voor een tafelloper 150 x 50).

Onze tip: als uw witte of ecrukleurige vitrages nog in goede staat zijn, geeft u ze een nieuw leven door ze zelf te verven in een prettig kleurtje (oker, lichtgeel...).

Vrolijker poetsen

Schoonmaken en ramen lappen worden al iets leuker als u werkt met goede en rugsparende hulpmiddelen – en dan nog het liefst met een kleurtje. Een vondst is de Tubtrug van Polet. Hij ziet eruit als een vrolijke strandtas maar is eigenlijk een flexibele emmer. Hij is gemaakt van gerecycleerd polyethyleen en u kunt hem de gewenste vorm geven om het werk te vergemakkelijken. Ideaal voor het verplaatsen van vloeistoffen, vuilnis, afbraakmaterialen of compost, voor het lappen van ramen op een ladder of voor het opvegen van afval op het terras. Verkrijgbaar in 13 kleuren en vier formaten (14, 26, 42 of 72 liter, van A 6,95 tot A 19,50).

Onze tip: wilt u echt schone ramen, reinig ze dan met warm water waarin u eerst drie in vieren gedeelde uien hebt laten trekken.

Picknicken in huis

Als u niet buiten kunt eten, haalt u een buitengevoel in huis door de tafel te dekken met picknickgerei en aangepaste gerechten! Bij Habitat vonden we dit klein mechanisch molentje om ijsschilfers te maken (A 11,95).

Onze tip: bewaar het keukengerei dat voor een picknick kan dienen samen en gebruiksklaar. Goed voor het humeur én voor de eerste warme dagen.

Van zonhoek naar terras

Geweven kunststof rond een kader van roestvrij staal vormt vandaag het meestgebruikte materiaal in de betere tuinmeubelen Voor een blijvend lente-gevoel kunt u ze ook binnenshuis gebruiken voor een relaxhoek. Op de foto: de armstoelen uit de collectie Plantation van Gloster (A 489 per stuk).

Info: D&M Depot: % 03 888 42 00 – Euro- fashion: % 089 75 20 77 – Garden Utility: 03 213 50 20 – Gloster: % 014 63 34 63 – Habitat: winkels in Antwerpen en Brussel – Heytens: winkels in heel België (% 010 23 51 11) – Inter- Tegel: % 056 43 00 00 – Lola: % 03 870 77 00 – Polet % 053 62 22 05 – Scapa Home: % 03 201 11 40 n

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content