Alleen voor mannen

Mannen zijn veranderd in oordeelkundige cosmeticaconsumenten. Ze kopen hun eigen verzorgingsproducten. Ze zijn veeleisend maar trouw aan hun favoriete merken.

Discreet geurtje

Na enkele dolle jaren is het aantal nieuwe parfums geminderd. Sinds drie seizoenen zijn de lichte parfums met agrumtoetsen en bloemengeuren terug. En reukwater is ook weer helemaal in.

DO. Wil je je favoriete parfum voor geen geld ter wereld inruilen, ongeacht het seizoen? Probeer dan de flankers uit, de seizoensversies van een basisparfum. Zoals de sportieve of lichte versies van succesparfums: Bleu de Chanel, Boss Bottled Sport, L’Homme Sport van Yves Saint Laurent, Habit Rouge Sport van Guerlain, Dior Homme Cologne, Polo Sport van Ralph Lauren.

DON’T. Omhul je niet met een krachtige geurwolk die voorbijgangers van hun sokken blaast. Het is niet meer van deze tijd. Twee verstuivingen van een parfum zijn meer dan voldoende. Heb je een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt, parfumeer dan je kleren (revers van je jasje, een zakdoek). Pure klasse!

Sterker haar

Mettertijd dunt je haardos uit: je haarvezels worden kwetsbaarder of fijner, en dat is volkomen normaal. Gelukkig kan je de natuur een handje helpen, mits je volgende regels in acht neemt.

DO. Kies een shampoo voor veelvuldig gebruik. Schakel eventueel over op low-poo. een trend die voortspruit uit de no-poobeweging (no shampoo). Het gaat om erg zachte shampoos die niet schuimen. Laat het product twee minuten inwerken, zoals een haarmasker, en spoel daarna uit. Het reinigt je haar zonder het te beschadigen. Je haar voelt zacht aan, anders dan bij een traditionele shampoo, die je nog moet combineren met een conditioner.

Overweeg droogshampoo tussen twee wasbeurten: handig om je haar op te frissen wanneer je gehaast bent. Zorgt ook voor meer volume. En om je kapsel in model te brengen, is er nu haarpoeder (Taft van Schwarzkopf of Expert Densité van Franck Provost). Het resultaat is veel subtieler dan met een gel.

DON’T. Mishandel je haar niet door het te vaak te wassen. Vermijd agressieve shampoos: de shampoos die het meest schuimen bevatten de meeste oppervlakteactieve stoffen!

Loop niet blootshoofds in de zon op de heetste uren van de dag. Je riskeert niet alleen een (erg pijnlijke) zonneslag op je hoofdhuid, maar ook meer haaruitval tegen het einde van de zomer.

Verzorgde baard

Dagelijks scheren beschadigt de beschermlaag van je huid. Terwijl een baard het reinigen en hydrateren van de huid eronder bemoeilijkt. Mannen gebruiken daarom andere producten voor het bovenste en onderste deel van hun gelaat. Maar dat hoeft niet.

DO. Breng op een gladgeschoren huid een multifunctionele verzorgingsgel aan die snel in je huid dringt, kalmeert en voorbereidt op de volgende scheerbeurt. Op een baard kies je voor een vloeibaar product dat geen resten achterlaat, kalmeert, de haartjes in bedwang houdt en dode huidcellen voorkomt. Beide producten mogen op het hele gelaat, behalve op de oogcontouren.

DON’T. Scheer je niet zonder je huid eerst op te warmen en de haartjes zacht te maken. Het beste moment? ’s Ochtends, na het douchen en voor het ontbijt, want eten verhoogt de bloedcirculatie en dus ook het risico op bloedingen bij snijwondjes. Gebruik een scrub om dode huidcellen, die het scheren bemoeilijken, te verwijderen en bereid je huid voor met olie, gel of scheercrème.

De 10 meest verkochte herenparfums

1. Invictus van Paco Rabanne

2. Cool Water van Davidoff

3. CK One van Calvin Klein

4. Acqua di Gio van Armani

5. Boss Bottled van Hugo Boss

6. Bleu de Chanel van Chanel

7. Le Mâle van Jean Paul Gaultier

8. Chrome van Azzaro

9. Terre d’Hermès van Hermès

10. Boss Bottled Sport van Hugo Boss

Gehydrateerd gezicht

Vervuiling, slaapgebrek, te weinig beweging, onevenwichtige voeding, tabak, uv-stralen, stress, alcohol... Ongelooflijk wat je huid allemaal bedreigt en vroegtijdig doet verouderen!.

DO. Reinig ’s avonds je gelaat grondig met een gel of micellair water. Zelfs de beste verzorgingsproducten kunnen niet op tegen een onzuivere huid. Hou het ’s ochtends, na het douchen en scheren, bij een niet vet maar toch voedend verzorgingsproduct.

DON’T. Water zorgt voor een aangenaam gevoel, maar het droogt je huid ook uit. Sla na een douche of bad nooit een hydraterend verzorgingsproduct over. Kalk in het water versterkt het trekkerige gevoel in je gelaat. Een verzorgingsproduct kan dat verlichten. Vermijd crèmes met een te rijke textuur. Breng liever twee lagen van een lichter product aan.

En vergeet ook de oogcontouren niet: de huid is daar heel dun en vereist ’s morgens en ’s avonds een specifiek verzorgingsproduct om niet te rimpelen. Breng het product niet te dicht bij je ogen aan!

In

Een gladgeschoren look, nadat de stoppelen volle baard jaren in was.

Grooming: jezelf een verwenbeurt bij de barbier gunnen.

Eau de cologne of een discreet parfum.

out

Gekleurd haar. Enkel voor politici, en dan nog!

Een (schijnbaar) jeugdige en onverzorgde look.

Te sterke deo Weg met goedkope sprays!

Bron: Ici Paris XL

VIRGINIE DRAELANTS

Partner Content