© Stockfood/Isopix

Afrikaanse salade

4 personen ? 50 minuten

Voor de sla ? 1 courgette ? 1 paprika ? 1 rode ui ? 250 g kerstomaten ? ca. 300 ml bouillon ? 125 g couscous ? olijfolie ? 3 kl munt, gehakt

Voor de balletjes ? 500 g lamsgehakt ? 1 kl citroenschil, geraspt ? 2 el peterselie + 3 el munt, gehakt ? 1 ei ? 1 stuk oud brood ? 2 el paneermeel ? peper en zout

1. Week het brood in lauw water. Knijp het uit en meng het met de overige ingrediënten voor de balletjes. Vorm ca. 16 balletjes.

2. Pel de ui en snij in reepjes. Snij de courgette in plakken, de paprika in reepjes en de tomaten in kwartjes.

3. Laat de couscous wellen met bouillon, zoals vermeld op de verpakking. Bak de balletjes goudbruin in een pan met olie. Voeg de courgette toe en bak mee. Serveer de couscous met de balletjes, groenten en munt. Lekker met flatbread.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content