Accessoires voor een nieuwe look

Dit seizoen zijn de haarjuwelen en kapselaccessoires weer helemaal aan de orde en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Magisch toch hoe u een coupe ‘die op niets meer lijkt’ met enkele details kunt redden! Om u op leuke ideeën te brengen, jongleren onze stylisten vrijuit met spelden, juwelen en haarbanden!

Met kort haar

Anne-Marie Cortisse

Anne-Marie is 51, assistente stomatologie en ze heeft haar kapsel altijd kort gehouden. “Dit staat me het best, vind ik. Bovendien is mijn haar niet dik genoeg om het te laten groeien. Maar het gebeurt wel eens dat ik speldjes in mijn haar steek.”

Wilde pieken, zilveren spelden

Sterk contrasterend met de strenge allure van het mouwloze vest en de kraag, is het haar in heftige piekjes gekapt. Een beetje punk, jazeker, en die look wordt nog ver-sterkt door de haarlok die met zilveren speldjes is vastgepind (H&M, a 1,90 voor 10). Om dit effect te bekomen, moeten de haren omhoog worden gedroogd en gekamd waarna de piekjes met een modeleergel worden gevormd.

Een rode bril, geaccentueerd met een simpele zwarte haarband

Niets is meer trendy dan een rode bril. Een accessoire waaraan u niets anders meer hoeft toe te voegen. “Voor de haaraccessoires spelen we op sober”, raadt haar- en make-upartiest Vasco aan. “We kozen voor een brede haarband van zwarte stretch. Het is trendy en leuk en zorgt voor een kopje dat heel net en verzorgd is en toch een beetje speciaal.”

Een drievoudige ultrafijne haarband

De halsketting met grote schakels refereert naar het oude goud van de jekker en de drie tinten metaal van de haarband. Het haar is naar achteren gekamd. De drievoudige haarband (H&M, a 1,90) sluit aan bij de basis van het haar. Om deze leuke, een beetje gekke, touch te bekomen, wrijft u het haar lichtjes in de war en maakt u wat lokjes vrij op het voorhoofd. In tegenstelling tot wat u zou kunnen denken, leent kort haar zich prima voor alle soorten accessoires!

Met halflang haar Marleen De Bosscher

Marleen, 52 jaar, runt een modeboetiek in Asse. Al jarenlang heeft ze halflang haar tot net boven de schouders. “Makkelijk en praktisch. Bovendien past het me en kan ik af en toe eens iets nieuws proberen. Mijn enige probleem is dat mijn vrij dikke haar dan voor mijn ogen durft te vallen.

Een elastische haarband

Marleen gebruikt hier een brede haarband in elastische mousseline (C&A, a 3,95). Vasco kamt het haar simpelweg naar achteren, maar zorgt ervoor dat het niet al te plat is bovenaan. “Zo’n brede haarband kleedt het kapsel op de meest eenvoudige manier. Je hoeft hem zelfs niet te knopen, want hij is elastisch in de nek.”

Een bril als accessoire

“Een bril kan helpen om het kapsel vast te steken, tenminste als het gaat om een exemplaar met recht-hoekige glazen”, legt Vasco uit. Ander belangrijk detail: “Kies bij voorkeur een breed montuur, enerzijds omdat dit het kapsel beter ondersteunt, anderzijds omdat het trendy is.” Na het gladkammen verstuift Vasco lak (Elnett van L’Oréal) op Marleens haar om het nog beter onder controle te houden.

Gesofisticeerde speldjes met juwelen

Vasco zorgt voor een mooie beweging van losse en soepele krullen, door de lokken enkele seconden in de krultang te houden en ze te fixeren met een wolkje lak. “De twee spelden (FRISS COMPAGNY, a 17,50) aan de zijkant lichten het gezicht wat op. En ze houden het kapsel in vorm.” Wilt u chic en heel smaakvol? Kies dan sobere speldjes, gelijkend op de kleur van uw kapsel, zodat enkel de juweeltjes eruit springen. Zij beginnen te fonkelen bij de minste beweging van uw hoofd.

Met lang haar Madeleine Otto

Madeleine, 56 jaar en kinesiste, heeft altijd lang haar gehad. “Het krult makkelijk en ik hou ervan, het af en toe eens op een andere manier te dragen. Maar als ik werk draag ik het natuurlijk altijd opgestoken.”

Drie fijne haarbandjes

Drie fijne haarbandjes in tinten van roze en paars (C&A, a 3,95 voor 3) houden het haar op zijn plaats. “Het volstaat om dit kapsel enkel te bor-stelen aan de basis, terwijl we de lange haarlokken op een natuurlijke manier laten krullen”, legt Vasco uit. “Als het de neiging heeft zijn golving te verliezen, kan je het een beetje crêperen bovenop het hoofd en het daarna fixeren met een wolkje lak.”

Fantasiebrilmontuur en brede, goudbedrukte speld

En als ik nu eens een bril droeg? “Hier heb ik Madeleines lange haren naar één schouder gebracht, terwijl de andere kant is opgestoken en vastgezet met een brede donkerbruine, goudbedrukte speld (LOUIS VUITTON, a170)”, legt Vasco uit. De speld komt mooi uit op het blonde haar en omdat haar gelaat is vrijgemaakt, treedt de antracietkleurige fantasiebril perfect op de voorgrond.

Een fijn riempje in de chignon

Helemaal niet moeilijk op te steken, deze gesofisticeerde chignon. “Je hebt gewoon een paar platte spelden nodig”, verzekert Vasco. “Dan steek je de haarlokken op, lok per lok, terwijl je ze telkens een beetje oprolt en vastzet met een speld. Op deze manier verbergt iedere lok de speld waarmee de vorige werd bevestigd. Het is wel belangrijk ze niet te veel aan te spannen, zodat de chignon zijn luchtigheid behoudt.”

Als toetje wordt een fijne riem in mousseline beprikt met stoffen bloemen (MAIS IL EST OU LE SOLEIL,a39) en enkele keren rond het hoofd gedraaid.

Kapsel en make-up: Vasco met de producten Shiseido (make-up) en het haarverzorgingsgamma van Kérastase.

Styliste kleding: Martine Olivier

Fotograaf: Benny De Grove

Teksten: Virginie Draelants

Verkoopinfo: p. 191.

Virginie Draelants

Partner Content