AAN ZEE

Vuurwerkspektakel

Tijdens het vuurwerkfestival nemen ploegen van vuurwerkmakers uit Spanje, Italië, Zuid-Afrika, Thailand en Zweden het tegen elkaar op. Dat wordt een feeëriek spektakel waarvoor ook dit jaar veel toeristen én authentieke kustbewoners naar Knokke zullen afzakken.

Internationaal vuurwerkfestival Knokke.Op 19, 21, 23, 25 en 27/8, telkens vanaf 22 uur op het strand van Duinbergen. Toegang: gratis.

Info: tel. 050 63 03 80 of

www.info-knokke-heist.com

Theatermuziek

Het tiendaagse festival Theater aan Zee in Oostende staat zowel voor muziek als theater. Gabriel Rios is dit jaar de muzikale curator terwijl Arne Sierens het theaterluik voor zijn rekening neemt. De laureaten van het festival krijgen nu ook de kans om deel te nemen aan een tournee in heel Vlaanderen.

Theater aan Zee (TAZ) op zes locaties in Oostende. Do 31/7 tot za 09/8. Toegang: gratis. Info: tel. 059 70 11 99, www.toerisme-oostende.be en

www.theateraanzee.be

Kunstroute

De dorpskernen van het West-Vlaamse Zuienkerke en de deelgemeenten Hout-ave, Meetkerke en Nieuwmunster hebben hun energie gebundeld om werken van 15 kunstenaars samen te brengen binnen één bewegwijzerde route van zowat 28 km. Die kunt u te voet afleggen, per fiets of met de auto. Onderweg ontdekt u diverse creaties van kunstenaars uit de regio.

Kunstroute Zuienkerke. Op, 9, 10, 15, 16 en 17/8, telkens 10-18 u., vertrek (bij voorkeur) in het dorp. Info: tel. 050 42 20 50 of www.zuienkerke.com

Zeeleven

Een bezoek aan Sea Life is een boeiende tocht doorheen de maritieme fauna en flora. Het park heeft er bovendien een nieuwe attractie bij: North Sea Discovery met allerlei vissen uit de Noordzee. Daarnaast zijn er natuurlijk ook tropische vissen te bewonderen, net als zee-schildpadden, zeepaardjes en haaien.

Sea Life Marine Park, Koning Albert I laan 116, Blankenberge. Dagelijks 10-18 uur. Toegang: a 15,50. Info: tel. 050 42 43 00 en www.sealifeeurope.com

Folklore

Voor kleurrijke groepen uit Hongarije, Scandinavië, Maleisië, Colombia, Zimbabwe en Kazachstan moet u op het jaarlijkse folklorefestival van De Panne zijn.

Internationaal festival van de Folklore in De Panne, Zeelaan 21. Van 12 tot 14/8 telkens om 20 uur. Info: tel. 058 42 18 18 en www.depanne.be

Zomerwandeling

De hele zomer kunt u met Natuurpunt deelnemen aan rondleidingen in 16 verschillende natuurgebieden aan de kust (Het Zwin, de Zandpanne in Wenduine, de Warandeduinen in Middelkerke). Nieuw zijn de wandelingen in de zilte graslanden van het weidevogelgebied Ter Doest in Lissewege.

Zomerwandelingen aan de kust. Deelname: euro 2,50 per persoon of euro5 per gezin. Leden van Natuurpunt: gratis. Info: www.natuurpunt/zomerwandelingen. Gratis folder: Natuurpunt, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen, tel. 015 29 72 17.

Garnaalfestijn

Tijdens de garnalenfeesten in De Haan ziet u de vissers met sleepnetten langs het strand lopen en de kleinsten met hun steeknetje. Later komt ieder-een naar het strand om te genieten van de vangst. Maar er staan nog andere activiteiten op het programma: een vlooienmarkt, folkloristische dansen, een bal,.... Alles eindigt met vuurwerk.

Garnaalfeesten in De Haan, Vosseslag. Za 9/8 vanaf 11 uur. Info: % 059 24 21 34 en www.dehaan.be

Sprookjeskasteel

Het zandsculpturenfestival van Blankenberge staat helemaal in het teken van de kastelen van sprookjesheldinnen. Er zal een enorm zandkasteel verrijzen dat u ook binnenin kunt bezichtigen.

Zandsculpturenfestival Blankenberge, 1/7-31/8, ma-zo: 10 tot 19 uur, Koning Albert I-laan. Info: % 050 20 04 65 en www.zandsculptuur.be

Film op het strand

In Zeebrugge kunt u met de voeten in het zand films gaan kijken, dit jaar zelfs drie keer per dag. Zowel klassiekers als hedendaagse topfilms komen aan bod, voor kinderen en volwassenen. Zo staan onder meer Ratatouille, Pirates of the Caribbean en Amadeus geprogrammeerd.

Filmophetstrand, evenementenplatform strand Zeebrugge. Elke donderdag in juli en augustus tot 21/8: kinderfilms om 15 uur, concertfilms om 18 uur en avondfilms om 20 uur. Toegang: gratis. Info: % 050 44 45 46 en www.bruggeplus.be

Letters in het zand

Wie kalligrafie zegt, denkt allicht aan teksten op papier of woorden in steen. De Zuid-Afrikaan Andrew Van der Merwe ziet dat anders. Hij beitelt zijn letters in het zand. Elke dag van de maand juli schrijft hij woorden en poëtische teksten in het strand van Zeebrugge om ze elke avond te laten wissen door de wind en de zee.

WOR(L)DS. Zandkalligrafie op het strand van Zeebrugge. Van 1 tot 27/7. Info op

www.words-worlds.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content