6 x trendy

Zien: Sky Bar at Sirocco

Voor een fe-no-me-naal uitzicht over Bangkok en de Chao Praya moet u hier zijn! Een lift brengt u helemaal naar de 63ste verdieping van het Lebua Hotel. Maar let op, de liftboy is uiterst streng: geen sandalen, geen shorts! Wie de aangegeven dresscode niet respecteert, moet onverbiddelijk beneden blijven. Eens boven begrijpen we waarom: het decor en de sfeer lijken wel geplukt uit een Hollywoodfilm (hier is trouwens een scène voor The Hangover opgenomen). We maken onze entree via de gigantische gouden dome en dalen de showbizztrap af die het in verschillende niveaus opgedeelde dakterras domineert. De trap leidt rechtstreeks naar het platform met de openluchtcocktailbar. Het is er drummen en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Want de vloer is volledig transparant en biedt een prachtig, maar wel heel confronterend uitzicht op de duizelingwekkende diepte. Dineren kan ook, daar hoog boven de stad. Absoluut geschikt voor wie een romantische mededeling wil doen.

Info: www.lebua.com

Logeren: Sofitel So

Het futuristische Sofitel So opende de deuren in april 2012 en was op slag beroemd. De beelden van zijn Infinity pool gingen meteen de wereld rond. Terecht. Vanop de 10de verdieping lijkt het water van het zwembad over te lopen in de skyline. Ik besluit voor het avondmaal even een paar baantjes te trekken. De zon zakt snel en het duurt niet lang of ik kijk al zwemmend uit over de verlichte wolkenkrabbers van de stad. Wat een indrukwekkende ervaring! Maar Sofitel So is meer dan dat. Vijf bekende Thaise designers namen de inrichting op zich en met personeel dat rondloopt in prachtige creaties van Christian Lacroix is de Franse touch niet ver weg.

Info: www.sofitel-so-bangkok.com

Shoppen: Siam Paragon

Shoppingmalls zijn in Bangkok ware attracties. Meest indrukwekkend is Siam Paragon, een moderne, luxueuze consumptietempel met meer dan 1.000 winkels. Voeding, juwelen, kleding, maar ook auto’s zijn te vinden onder dit dak. De marmeren vloeren op elk van de vijf verdiepingen even glimmend wit. Nergens zag ik zulke grote concentratie aan internationale designermerken. Elk modehuis met enige naam en faam heeft er een plek. Maar vergis u niet: goedkoper dan bij ons zijn ze niet. Integendeel! Voor wie niet alleen wil kijken, maar ook kopen is Central World interessanter. Hier vindt u een betere mix van goedkoop en duur en vooral ook veel lokale dingen.

Vervoer: Skytrain

Deze metro rijdt 12 m boven de begane grond. Hij doorklieft de stad sinds 1999 en is ongetwijfeld het snelste, goedkoopste en meest nette vervoermiddel waarmee u uitkijkt over het verkeersinfarct beneden.

Info: www.bts.co.th

Eten: Bed Supper Club

De metalen ellips lijkt wel een ruimteschip dat zopas in Bangkok is geland. En de naam zegt het al. Hier ga je ‘aanliggen’. In tegenstelling tot wat ik vreesde, is het best comfortabel op de witte ligbanken. En kunnen we bij de bijzondere fusiongerechten toch aan een tafeltje leunen terwijl we genieten van een hippe dansperformance.

Wellness: Schoonheidsklinieken

Zeggen dat de Thai ijdel zijn is een understatement. “Ze zijn schoonheidsgek, zowel mannen als vrouwen”, vertelt de directrice van de glimmende beauty clinic Apex ons. Overal in de straten zie je kleine schoonheidssalons en -klinieken en ongegeneerde publiciteit voor plastische chirurgie. De behandelingen mogen hier dan maar half zo duur zijn, let toch op wat u doet, want de regelgeving is hier niet zo strikt. Een manicure is onschuldig, een liposuctie of stamcelinjectie natuurlijk niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content