6 aftershave balsems voor u getest

Tegen snijwondjes en een branderig gevoel na het scheren is een goede aftershave met een verzachtende, voedende en herstellende werking een absolute must. We vroegen drie mannen om een maand lang elk twee balsems uit te testen.

Geen zwaardere beproeving voor de mannenhuid dan de dagelijkse scheerbeurt: ze tast de hydrolipidenlaag aan en veroorzaakt snijwondjes. Na een scheerbeurt een aangepast verzorgings- product aanbrengen is daarom geen overbodige luxe. We zijn nogal snel geneigd om alle producten (aftershaves, gels, balsems) over dezelfde kam te scheren. Onze testers zetten de verschillen u op een rijtje.

Albert is 68 en een gepensioneerde aannemer die her en der nog wat klusjes doet, soms buiten. Zijn huid wordt dan blootgesteld aan de schadelijke invloed van temperatuurschommelingen, zon en wind. Zijn hele leven al scheert hij zich met een mesje. Dat vindt hij minder agressief en efficiënter dan een elektrisch scheerapparaat.

Hij testte voor u:

Moisturizing After Shave Balsem van Acqua di Parma

“Een fantastisch product. Het werkt erg verzachtend. Het kalmeert de huid snel en maakt ze gladder. Deze balsem is niet vet en hydrateert de huid goed. En dat is precies waar ik naar op zoek was, naast het verzachten van het branderige gevoel na het scheren. De balsem is rijk maar doet de huid niet glimmen. Bovendien vind ik hem heerlijk ruiken, het is eens iets anders.”

After Shave Balsem van Vichy

“Dit product is ook heel geschikt voor mijn huid maar is wel dikker. Het duurt langer eer het volledig in de huid dringt. Daardoor gaat de huid lichtjes glimmen, maar dat trekt vrij snel weg. Deze balsem werkt kalmerend en hydrateert goed – hoewel iets minder dan de andere balsem die ik testte – én biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ik ben ook helemaal weg van de subtiele geur.”

Koen is 47 jaar en verantwoordelijk voor de lay-out bij Plus Magazine. Hij heeft een droge, gevoelige en zelfs reactieve huid. “Het gebeurt soms dat mijn huid trekt, vooral na het scheren.” Hij was dan ook nieuwsgierig om de verzachtende producten uit te testen.

Hij testte voor u:

After Shave Balm Moisturizing & Skin Repairing van Avène

“Naar mijn verwachtingen was deze balsem het meest geschikt voor mijn huid. Mijn vrouw, die er wel wat van weet, zei me dat Avène erom bekend staat supergoed door de huid te worden verdragen en aanbevolen wordt voor mensen met een gevoelige huid. De textuur, die mij heel erg beviel, is ideaal en voelt de hele dag lang comfortabel aan, zonder plakkerig te worden. Het product is niet-geparfumeerd en de geur is neutraal maar aangenaam.”

After Shave Soother van Clarins Men

“Deze balsem heeft een lichte citroengeur die ik wel lekker ruiken vind. Hij zorgt voor een verkwikkend effect, wat vooral in de zomer prettig kan zijn. Toen ik hem aanbracht, voel-de ik de balsem een beetje prikken, enkele seconden maar, wellicht door mijn gevoelige huid. De textuur is vrij fijn maar comfortabel. Deze balsem is, vergeleken met de andere balsem die ik heb getest, eerder een cosmetisch dan een dermatologisch product, maar ik zou hem wel aanraden voor de lente en de zomer.”

Jean-Philippe is 58 jaar en tuinarchitect. Hij vindt dat hij door dag in dag uit buiten te werken met de jaren een taaie huid heeft gekregen. Hij heeft niet zoveel ervaring met verzorgingsproducten voor mannen, maar was blij dat hij aftershave balsems voor u mocht uitproberen.

Hij testte voor u:

Acquapower D-Sensitive van Biotherm Homme

“De textuur was zeer aangenaam en voedend, zonder al te vet aan te voelen voor iemand zoals ik die gewoonlijk nooit producten aanbrengt op mijn huid! Ook de subtiele geur beviel me wel. Alleen werd ik verrast door het verkoelende effect op mijn huid, wat in de winter een beetje vervelend kan zijn. Maar ik kan me voorstellen dat deze balsem in de zomer lekker aanvoelt.”

After Shave Balsem van Nivea

“Bij het aanbrengen vond ik de textuur een beetje plakkerig. Maar het effect op de huid is prettig, want je hebt niet dat verkoelende effect van het andere product dat ik heb getest. Deze balsem heeft ook een zeer subtiele geur. Daar hou ik wel van. Beide producten hydrateren misschien niet genoeg, althans niet de hele dag lang. Maar ik besef dat ik wellicht een ruwe, moeilijke huid heb gekregen door constant buiten te werken, blootgesteld aan de weersomstandigheden.”

Info: Avène en Vichy in de apotheek of drogisterij – Acqua di Parma, 0472 30 89 39 en www.acquadiparma.com – Biotherm en Clarins in de parfumerie – Nivea in de supermarkt.

Virginie Draelants

Partner Content