5 goede redenen voor een trip naar AVORIAZ

Avoriaz, in het Franse departement Haute-Savoie, ligt op een hoogvlakte van 1.800 m en kijkt uit over het dal van Morzine. Dit witte paradijs biedt een waaier van activiteiten voor skiërs, maar ook voor niet-skiërs.

1 Een skidorp voor voetgangers

Met de wagen komt u Avoriaz niet in. Die moet u achterlaten op een van de parkings net buiten het skioord. Met een slee die voortgetrokken wordt door een paard, laat u zich samen met uw bagage naar uw hotel of appartement brengen. In dit wintersportdorp ademt u dan ook de zuiverste lucht in en komt u alleen skiërs en voetgangers tegen. Rust en ontspanning gegarandeerd.

2 Een unieke architectuur

Avoriaz werd gebouwd in 1966 en heeft een originele architectuur die versmelt met het omliggende sneeuw- en berglandschap. De hoge gebouwen, bekleed met rood cederhout, gaan architecturaal vloeiend op in de natuurelementen die hen omgeven. In de nieuwe wijk L’Amara, aan de rand van de indrukwekkende klif die boven het dal van Morzine uitsteekt, vindt u nu ook een vijfsterrenresidentie. De 204 appartementen zijn ingericht in een zeer moderne chaletstijl en bestaan uit twee tot zes kamers die met elkaar in verbinding staan en waar tot twaalf personen kunnen verblijven. Ideaal voor een vakantie met de hele familie.

3 Een gigantisch skigebied

Of u nu een beginnende of een gevorderde skiër bent, in Avoriaz zijn er pistes voor iedereen. Het skioord ligt dan ook in het hart van Les Portes du Soleil, het grootste skigebied ter wereld. Twaalf Franse en Zwitserse skistations zijn er met elkaar verbonden, goed voor 650 km piste! Wie in Avoriaz gaat skiën, hoeft dus nooit twee keer dezelfde tocht te maken.

4 Een ruime keuze activiteiten voor niet-skiërs

U bent niet echt gebeten door de skimicrobe? Dan biedt Avoriaz u een heleboel andere activiteiten: langlaufen, sneeuwschoenwandelen, schaatsen, sleeën, sneeuwscooteren, ijsduiken, mountainbiken op het ijs, tochten maken met de hondenslee,... Maar u kunt ook gewoon prachtige sneeuwwandelingen maken en zonnebaden op een van de vele terrasjes terwijl u geniet van een stukje bosbessentaart. Het is misschien minder goed voor uw conditie, maar minstens even ontspannend.

5 Een tropisch zwembad met zicht op de sneeuw

Om na een lange skitocht of wandeling te ontspannen en op te warmen, is niets zo leuk als een duik nemen in Aquariaz, het tropische zwemparadijs met adembenemend uitzicht op de bergen. U zwemt er in water van 29°C terwijl warm ingeduffelde skiërs voorbij het enorme, panoramische raam glijden.

Serge Lvoff

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content