15 ‘details’ die het verschil maken, elke dag opnieuw!

Zelfs de allerbeste therapie is waardeloos als u uw kijk op het leven niet aanpast.

1 Laat geen kans onbenut om uw lichaam te stimuleren om endorfines vrij te maken. Deze substanties die door de hersenen worden geproduceerd zijn de agenten van ons welzijn. Zij veroorzaken euforie en verzachten pijn. Zij spelen een belangrijke rol bij het bewaren van het evenwicht tussen spanning en ontspanning. Hoe we een endorfinestorm kunnen veroorzaken in ons lichaam? Dat kan op de meest diverse manieren: door een fysieke inspanning (sport), door onze zintuigen te prikkelen (de geur van versgemaaid gras!), door ontspanning gecombineerd met prikkeling van de zintuigen (een warm kruidenbad), door samen te lachen of te wenen, door een nieuwe uitdaging aan te gaan...

2Verberg uw emoties niet. Laat ook uw tranen de vrije loop: u hebt het volste recht om u eens wat minder goed te voelen in uw vel en dat te tonen ook. Lukt het niet om erover te praten, schrijf uw emoties dan op.

3Maak er een gewoonte van, u elke ochtend af te vragen “welke leuken dingen de dag vandaag zal brengen”.

4Gun uzelf elke dag een cadeautje, hoe onbenullig het ook lijkt: een magazine dat u graag leest, een reep chocolade, een telefoontje naar een vriend(in)...

5Gun u wat tijd voor uzelf. En zet zonder schuldgevoelen uw gsm uit.

6Veroorloof uzelf af en toe een folietje: laat de vaat staan en ga gezellig wandelen!

7Durf karweitjes die u echt tegensteken, uit te besteden: leven de carwash!

8 Aanvaard vermoeidheid als een van de gevoelens waarmee een mens nu eenmaal te maken krijgt. En rust!

9Bekijk onverwachte gebeurtenissen als positieve kansen. Een kennis belt aan de voordeur? Denk niet: “Verdorie, ik zie er niet uit in die jogging'” maar “Tof, lang geleden dat ik hem of haar nog gesproken heb!”

10Probeer in al het negatieve, altijd een positieve kant te vinden, een les voor de toekomst. .

11 Aanvaard de anderen zoals ze zijn. Hen veranderen kunt u niet, het is dus beter uw eisen aan te passen aan wat u wel van hen kunt verwachten. Verwacht niet meer dan mogelijk is.

12Verspil uw energie niet aan het zoeken van schuldigen, zoek liever naar oplossingen.

13 Probeer problemen en conflicten uit het verleden te vergeten. Rancune om wat is gebeurd, helpt u geen stap vooruit en toch is het alleen de toekomst die telt!

14Denk eraan dat negatieve formuleringen (“Ik wil dit niet”) blokkeren. Positieve formuleringen (“Dat is fijn”, “zo wil ik het!”) motiveren en geven energie.

15 Stel alles in vraag waarvan u vroeger overtuigd was. Laat u niet afremmen door de leraar die u ooit probeerde wijs te maken dat u “niet geboren was om talen te leren”. Probeer het gewoon... en bewijs dat u Spaans kunt spreken als de beste. Caramba!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content