"De eclips zat in Grimbergen grotendeels achter de wolken", aldus Philippe Mollet van de volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen. "Het begin, net na zonsopgang, was op verschillende plaatsen waarneembaar, maar al snel daarna ging de verduistering schuil achter de wolken."

Het hoogtepunt van de zonsverduistering viel om 09.17 uur, een half uur na zonsopkomst. De zon was dan voor iets meer dan 75 procent verduisterd door de maan. Onze ster stond dan 3 graden boven de horizon.

Bij haar opkomst om 08.48 uur was de zon al voor de helft verduisterd en stond ze in het zuidoosten boven de horizon. De eclips eindigde om 10.37 uur. De zon stond toen 11 graden boven de horizon. De vermelde tijdstippen verschilden lichtjes naargelang de locatie van de waarnemer.

Geniet van enkele mooie beelden in ons land en elders in Europa.

"De eclips zat in Grimbergen grotendeels achter de wolken", aldus Philippe Mollet van de volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen. "Het begin, net na zonsopgang, was op verschillende plaatsen waarneembaar, maar al snel daarna ging de verduistering schuil achter de wolken."Het hoogtepunt van de zonsverduistering viel om 09.17 uur, een half uur na zonsopkomst. De zon was dan voor iets meer dan 75 procent verduisterd door de maan. Onze ster stond dan 3 graden boven de horizon. Bij haar opkomst om 08.48 uur was de zon al voor de helft verduisterd en stond ze in het zuidoosten boven de horizon. De eclips eindigde om 10.37 uur. De zon stond toen 11 graden boven de horizon. De vermelde tijdstippen verschilden lichtjes naargelang de locatie van de waarnemer. Geniet van enkele mooie beelden in ons land en elders in Europa.