Ongeveer 30 bedrijven - waaronder Plus Magazine - stelden zich kandidaat om een zilverstagiair te verwelkomen. Uit 250 inschrijvingen selecteerde Delta Lloyd 40 geschikte kandidaten. Uiteindelijk zijn er slechts 20 stages effectief doorgegaan. De helft haakte af na het sollicitatiegesprek of enkele dagen stage. Ook Walter Merckx, die stage zou lopen bij Plus Magazine, gaf er na enkele dagen de brui aan.

Minder flexibel

"Het is eigenlijk de enige negatieve noot in het project", aldus Inge Van Der Haegen, communicatieverantwoordelijke bij Delta Lloyd. "Gepensioneerden blijken toch minder flexibel te zijn dan jonge stagiairs. Ergens is dat te begrijpen. Ze hebben al een uitgebouwd leven, doen vrijwilligerswerk, hebben kleinkinderen en zijn fysiek soms minder mobiel. Een vaak gehoorde opmerking was dat de werkplek 'te ver' bleek. We merkten duidelijk dat de stage moest aangepast worden aan hun criteria. Geld speelde geen rol. De meeste stagiairs hadden zich wel degelijk kandidaat gesteld om iets bij te leren. Vraag en aanbod matchen was ook niet zo eenvoudig."

Walter Merckx (64) uit Ouwegem zou in de maanden december en januari stage lopen bij de redactie van Plus Magazine. Merckx, die tijdens zijn loopbaan drie reisbureaus runde, werd onder meer ingeschakeld om een actieve bijdrage te leveren aan de reisrubriek. Maar hij zag uiteindelijk op tegen de afstand Ouwegem-Brussel en bleek al teveel activiteiten op zijn agenda te hebben staan om zich ten volle te kunnen wijden aan de stage. De redactie van Plus Magazine betreurt dan ook dat het experiment, dat ongetwijfeld leerrijk was geweest voor beide partijen, niet kon plaats hebben. "Het is vooral jammer omdat Plus Magazine het enige mediabedrijf was dat deelnam", aldus Van Der Haegen.

Maar er zijn ook succesverhalen, benadrukt ze. "Bij communicatiebureau Wini heeft de 65-jarige zilverstagiaire Ann Knops een contract aangeboden gekregen om vanaf januari part time van start te gaan als office manager.

Eind januari plant Delta Lloyd een globale evaluatie van het project. Het gaat dan samen zitten met gepensioneerden en bedrijven met de bedoeling een voorstel uit te werken voor de ministers van Werk en Pensioenen.

Ongeveer 30 bedrijven - waaronder Plus Magazine - stelden zich kandidaat om een zilverstagiair te verwelkomen. Uit 250 inschrijvingen selecteerde Delta Lloyd 40 geschikte kandidaten. Uiteindelijk zijn er slechts 20 stages effectief doorgegaan. De helft haakte af na het sollicitatiegesprek of enkele dagen stage. Ook Walter Merckx, die stage zou lopen bij Plus Magazine, gaf er na enkele dagen de brui aan."Het is eigenlijk de enige negatieve noot in het project", aldus Inge Van Der Haegen, communicatieverantwoordelijke bij Delta Lloyd. "Gepensioneerden blijken toch minder flexibel te zijn dan jonge stagiairs. Ergens is dat te begrijpen. Ze hebben al een uitgebouwd leven, doen vrijwilligerswerk, hebben kleinkinderen en zijn fysiek soms minder mobiel. Een vaak gehoorde opmerking was dat de werkplek 'te ver' bleek. We merkten duidelijk dat de stage moest aangepast worden aan hun criteria. Geld speelde geen rol. De meeste stagiairs hadden zich wel degelijk kandidaat gesteld om iets bij te leren. Vraag en aanbod matchen was ook niet zo eenvoudig."Walter Merckx (64) uit Ouwegem zou in de maanden december en januari stage lopen bij de redactie van Plus Magazine. Merckx, die tijdens zijn loopbaan drie reisbureaus runde, werd onder meer ingeschakeld om een actieve bijdrage te leveren aan de reisrubriek. Maar hij zag uiteindelijk op tegen de afstand Ouwegem-Brussel en bleek al teveel activiteiten op zijn agenda te hebben staan om zich ten volle te kunnen wijden aan de stage. De redactie van Plus Magazine betreurt dan ook dat het experiment, dat ongetwijfeld leerrijk was geweest voor beide partijen, niet kon plaats hebben. "Het is vooral jammer omdat Plus Magazine het enige mediabedrijf was dat deelnam", aldus Van Der Haegen.Maar er zijn ook succesverhalen, benadrukt ze. "Bij communicatiebureau Wini heeft de 65-jarige zilverstagiaire Ann Knops een contract aangeboden gekregen om vanaf januari part time van start te gaan als office manager.Eind januari plant Delta Lloyd een globale evaluatie van het project. Het gaat dan samen zitten met gepensioneerden en bedrijven met de bedoeling een voorstel uit te werken voor de ministers van Werk en Pensioenen.