"Kronkelen als een pier op een hete macadam", dat is dus eigenlijk "kronkelen als een worm op heet asfalt" als je de uitdrukking naar correct Nederlands zou hertalen. Waar mijn vader deze beeldende uitdrukking voor "een krampachtige poging doen om je uit een benarde situatie te redden" vandaan haalde, is me een raadsel (Misschien weet een van u het?). Maar het is een blijvertje!
"Onzelievenheer heeft rare kostgangers" zei mijn grootvader soms hoofdschuddend, als hij een verhaal hoorde van iemand die zich eigenaardig gedroeg. Je hoeft niet gelovig te zijn om deze uitdrukking over te nemen, mét een berustend schouderophalen erbij.
Deze hoorde ik onlangs over iemand die in een speech ambassadeur van een en ander genoemd werd en van wie geweten is dat hij een weinig diplomatisch kort lontje heeft: "een ambrassadeur, zeker...". Schitterend gevonden, die gaan we nog gebruiken...
Kent u nog leuke uitdrukkingen, woordspelingen en dies meer? Deel ze met ons!

"Kronkelen als een pier op een hete macadam", dat is dus eigenlijk "kronkelen als een worm op heet asfalt" als je de uitdrukking naar correct Nederlands zou hertalen. Waar mijn vader deze beeldende uitdrukking voor "een krampachtige poging doen om je uit een benarde situatie te redden" vandaan haalde, is me een raadsel (Misschien weet een van u het?). Maar het is een blijvertje!"Onzelievenheer heeft rare kostgangers" zei mijn grootvader soms hoofdschuddend, als hij een verhaal hoorde van iemand die zich eigenaardig gedroeg. Je hoeft niet gelovig te zijn om deze uitdrukking over te nemen, mét een berustend schouderophalen erbij.Deze hoorde ik onlangs over iemand die in een speech ambassadeur van een en ander genoemd werd en van wie geweten is dat hij een weinig diplomatisch kort lontje heeft: "een ambrassadeur, zeker...". Schitterend gevonden, die gaan we nog gebruiken...Kent u nog leuke uitdrukkingen, woordspelingen en dies meer? Deel ze met ons!