"Knaldrang" is het sterk verlangen om uit de bol te gaan, vaak gebruikt in de context van de coronamaatregelen.

De vijftien genomineerde woorden waren: boosterprik, deltavariant, doopgids, doorbraakinfectie, friemelhaat, grotsyndroom, knaldrang, koalatest, paaspauze, pasjesmaatschappij, strooistep, tegelwippen, tweedehandslucht, verkeersvlecht, vriendenerfenis. De woorden zijn dit jaar ontstaan of populair geworden. Zeven van de genomineerden hebben te maken met de coronacrisis.

Op de tweede plaats komt "tegelwippen", "boosterprik" eindigde op de derde plaats.

In Nederland werd het woord met 82,2 procent van de stemmen "prikspijt" verkozen tot woord van het jaar. Dat is de spijt die iemand heeft van het feit dat hij zich heeft laten vaccineren tegen een bepaalde besmettelijke ziekte.

"Knaldrang" is het sterk verlangen om uit de bol te gaan, vaak gebruikt in de context van de coronamaatregelen.De vijftien genomineerde woorden waren: boosterprik, deltavariant, doopgids, doorbraakinfectie, friemelhaat, grotsyndroom, knaldrang, koalatest, paaspauze, pasjesmaatschappij, strooistep, tegelwippen, tweedehandslucht, verkeersvlecht, vriendenerfenis. De woorden zijn dit jaar ontstaan of populair geworden. Zeven van de genomineerden hebben te maken met de coronacrisis.Op de tweede plaats komt "tegelwippen", "boosterprik" eindigde op de derde plaats.In Nederland werd het woord met 82,2 procent van de stemmen "prikspijt" verkozen tot woord van het jaar. Dat is de spijt die iemand heeft van het feit dat hij zich heeft laten vaccineren tegen een bepaalde besmettelijke ziekte.