Begin maart besloten de ouderenverenigingen in het kader van de coronacrisis de deuren voor een tijdje te sluiten. Dat was toen een noodzakelijke beslissing. Met "Geen belet!" willen de verenigingen vooral ouderen bereiken die niet digitaal actief zijn. Veel initiatieven die tegenwoordig ontstaan, zijn virtueel en vereisen enige kennis van computer, tablet of smartphone. Niet alle ouderen hebben dat in de vingers. Daarom kiezen de ouderenverenigingen en de Vlaamse Ouderenraad met "Geen belet!" voor een niet-digitale manier om contact te houden.

"De telefoongesprekken verlopen heel laagdrempelig", zegt vrijwilliger Stan Bresseleers (69). "We polsen naar het gemoed van de persoon, we slaan gewoon een praatje of we vragen of ze hulp nodig hebben. We merken dat, gezien de omstandigheden, het redelijk goed gaat met de ouderen. Het 'alleen zijn' en het gevoel van opgesloten te zijn, wegen echter zwaar."

Begin maart besloten de ouderenverenigingen in het kader van de coronacrisis de deuren voor een tijdje te sluiten. Dat was toen een noodzakelijke beslissing. Met "Geen belet!" willen de verenigingen vooral ouderen bereiken die niet digitaal actief zijn. Veel initiatieven die tegenwoordig ontstaan, zijn virtueel en vereisen enige kennis van computer, tablet of smartphone. Niet alle ouderen hebben dat in de vingers. Daarom kiezen de ouderenverenigingen en de Vlaamse Ouderenraad met "Geen belet!" voor een niet-digitale manier om contact te houden. "De telefoongesprekken verlopen heel laagdrempelig", zegt vrijwilliger Stan Bresseleers (69). "We polsen naar het gemoed van de persoon, we slaan gewoon een praatje of we vragen of ze hulp nodig hebben. We merken dat, gezien de omstandigheden, het redelijk goed gaat met de ouderen. Het 'alleen zijn' en het gevoel van opgesloten te zijn, wegen echter zwaar."