Het project is een initiatief van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel in samenwerking met de sociaal-culturele beweging Waerbeke. Waerbeke ijvert voor een samenleving met méér stilte, rust en levenskwaliteit. Van zijn kant kon deBuren een aantal bekende Nederlandstalige schrijvers warm maken voor medewerking aan het initiatief.

Wat moet u doen?

U schrijft vóór 31 december 2012 een elektronische of een handgeschreven brief van minimum 300 en maximum 500 woorden aan uw kleinkind. Ideaal zou zijn als uw kleinkind pas geboren of nog heel jong is. Maar het kind mag ook al ouder zijn. Of zelfs nog niet geboren, maar wel al op komst. Hebt u meer kleinkinderen, dan mag u uiteraard aan elk kind een brief richten.

Wat u schrijft, beslist u zelf, maar het achtergrondidee is: wat zou u uw kleinkind willen vertellen wanneer hij of zij 18 (of ouder) wordt?

En daarna?

Op 21 april 2013 bezorgt deBuren alle brieven aan Waerbeke. Die zal ze tot 2030 veilig en discreet bewaren in haar zogenaamde portaal van de stilte (zie www.portaalvandestilte.be). En ze vanaf oktober van dat jaar aan uw kleinkind overhandigen. Hoe dat praktisch in zijn werk zal gaan, zal de organisatie in de eerste maanden van 2013 in een persoonlijk e-mailbericht melden aan de briefschrijvers.

DeBuren heeft de bedoeling de meest opmerkelijke brieven te publiceren op zijn website en in een brochure, als u daarvoor vooraf uw toestemming hebt gegeven. Als u dat wenst, gebeurt deze publicatie anoniem.

Een extrabrief van vijf auteurs

Trage Post is ook een brievenwedstrijd. De vijf meest opmerkelijke brieven worden beloond met een ongewone prijs: een persoonlijke brief aan uw kleinkind geschreven door de auteurs Stefan Hertmans, Joke van Leeuwen, Hugo Brandt Corstius, Saskia de Coster of Hugo de Ridder.

Uw kleinkind kan in oktober 2030 dus twee brieven krijgen: één van uzelf en één van een van de net vermelde schrijvers. Waerbeke zal de brieven van de auteurs ongeopend bewaren.

Op de foto bij dit stuk ziet u trouwens een andere schrijver, namelijk Dorian van der Brempt met zijn kleindochter Rosie.

Praktisch

  • Om deel te nemen vult u het deelnameformulier in dat u op de website www.deburen.eu vindt.
  • Schrijft u uw brief of brieven met de hand, dan kunt u die samen met het deelnameformulier sturen aan deBuren, Wedstrijd De Trage Post, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel.
  • Uw e-mailbrief of e-mailbrieven mailt u, samen met het ingevulde en gescande deelnameformulier, aan info@deburen.eu
  • Voor meer informatie kunt u terecht bij deBuren via tel. 02 212 19 30 of de al genoemde website www.deburen.eu
Het project is een initiatief van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel in samenwerking met de sociaal-culturele beweging Waerbeke. Waerbeke ijvert voor een samenleving met méér stilte, rust en levenskwaliteit. Van zijn kant kon deBuren een aantal bekende Nederlandstalige schrijvers warm maken voor medewerking aan het initiatief.U schrijft vóór 31 december 2012 een elektronische of een handgeschreven brief van minimum 300 en maximum 500 woorden aan uw kleinkind. Ideaal zou zijn als uw kleinkind pas geboren of nog heel jong is. Maar het kind mag ook al ouder zijn. Of zelfs nog niet geboren, maar wel al op komst. Hebt u meer kleinkinderen, dan mag u uiteraard aan elk kind een brief richten. Wat u schrijft, beslist u zelf, maar het achtergrondidee is: wat zou u uw kleinkind willen vertellen wanneer hij of zij 18 (of ouder) wordt?Op 21 april 2013 bezorgt deBuren alle brieven aan Waerbeke. Die zal ze tot 2030 veilig en discreet bewaren in haar zogenaamde portaal van de stilte (zie www.portaalvandestilte.be). En ze vanaf oktober van dat jaar aan uw kleinkind overhandigen. Hoe dat praktisch in zijn werk zal gaan, zal de organisatie in de eerste maanden van 2013 in een persoonlijk e-mailbericht melden aan de briefschrijvers.DeBuren heeft de bedoeling de meest opmerkelijke brieven te publiceren op zijn website en in een brochure, als u daarvoor vooraf uw toestemming hebt gegeven. Als u dat wenst, gebeurt deze publicatie anoniem.Trage Post is ook een brievenwedstrijd. De vijf meest opmerkelijke brieven worden beloond met een ongewone prijs: een persoonlijke brief aan uw kleinkind geschreven door de auteurs Stefan Hertmans, Joke van Leeuwen, Hugo Brandt Corstius, Saskia de Coster of Hugo de Ridder.Uw kleinkind kan in oktober 2030 dus twee brieven krijgen: één van uzelf en één van een van de net vermelde schrijvers. Waerbeke zal de brieven van de auteurs ongeopend bewaren.Op de foto bij dit stuk ziet u trouwens een andere schrijver, namelijk Dorian van der Brempt met zijn kleindochter Rosie.