"Het aantal tussenkomsten voor pannes (8.892) steeg met bijna 14 procent tegenover vorig jaar. Wanneer we het totaalaantal oproepen bekijken, zien we een stijging van 25 procent. Dat is wel nog altijd 4 procent minder dan het laatste coronavrije jaar 2019. Ook het totaalaantal interventies steeg met 17 procent ten opzichte van 2021 (bijna 9 procent minder dan in 2019)", klinkt het in een persbericht.

Pannes hadden te maken met batterijproblemen, kapotte banden, problemen met de remmen, de koeling of met de startmotor. Vooral de hitte in het zuiden speelde hierbij een rol. Maar er waren ook opvallend meer ongevallen in het buitenland.

Het aantal medische dossiers steeg dit jaar naar 2.297 (+29 procent tegenover vorig jaar). "De medische dossiers hadden zoals gewoonlijk te maken met het verwaarlozen van de hygiëne door de vakantiegangers, ondanks de ervaringen en de voorzorgen met corona. Ook hier speelde de aanhoudende hitte een grote rol."

Mobiliteitsclub VAB sprak vorige week al over de drukste zomer ooit. Het aantal pechoproepen vanuit het buitenland steeg in vergelijking met 2019 met 19,6 procent. Inzake het aantal geopende dossiers werden afgelopen zomer 15,4 procent meer dossiers behandeld dan drie jaar geleden. Dat er procentueel meer oproepen dan dossiers waren, betekent dat er in verhouding per dossier meer telefoontjes of tussenkomsten nodig waren.

"Het aantal tussenkomsten voor pannes (8.892) steeg met bijna 14 procent tegenover vorig jaar. Wanneer we het totaalaantal oproepen bekijken, zien we een stijging van 25 procent. Dat is wel nog altijd 4 procent minder dan het laatste coronavrije jaar 2019. Ook het totaalaantal interventies steeg met 17 procent ten opzichte van 2021 (bijna 9 procent minder dan in 2019)", klinkt het in een persbericht.Pannes hadden te maken met batterijproblemen, kapotte banden, problemen met de remmen, de koeling of met de startmotor. Vooral de hitte in het zuiden speelde hierbij een rol. Maar er waren ook opvallend meer ongevallen in het buitenland.Het aantal medische dossiers steeg dit jaar naar 2.297 (+29 procent tegenover vorig jaar). "De medische dossiers hadden zoals gewoonlijk te maken met het verwaarlozen van de hygiëne door de vakantiegangers, ondanks de ervaringen en de voorzorgen met corona. Ook hier speelde de aanhoudende hitte een grote rol."Mobiliteitsclub VAB sprak vorige week al over de drukste zomer ooit. Het aantal pechoproepen vanuit het buitenland steeg in vergelijking met 2019 met 19,6 procent. Inzake het aantal geopende dossiers werden afgelopen zomer 15,4 procent meer dossiers behandeld dan drie jaar geleden. Dat er procentueel meer oproepen dan dossiers waren, betekent dat er in verhouding per dossier meer telefoontjes of tussenkomsten nodig waren.