Van Dale nomineerde tien woorden die in 2016 populair werden in Vlaanderen. Het gaat om: betonstop, samsonseks, brexodus, schermbedrijf, meldhond, stroomchinees, plascontract, trumpisme, pokémonterreur en verblijfsbaby.

Stemmen kan vanaf vandaag 9 uur tot 19 december 17.00 uur op www.vandale.be/woordvanhetjaar. Op die website staat ook de betekenis van de woorden uitgelegd. Het winnende woord wordt op dinsdag 20 december om 5.00 uur bekendgemaakt.

Het Vlaamse publiek nomineerde daarnaast de afgelopen weken in vijf categorieën (jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek) ook een aantal woorden. Ook op die woorden kan gestemd worden.

Van Dale nomineerde tien woorden die in 2016 populair werden in Vlaanderen. Het gaat om: betonstop, samsonseks, brexodus, schermbedrijf, meldhond, stroomchinees, plascontract, trumpisme, pokémonterreur en verblijfsbaby. Stemmen kan vanaf vandaag 9 uur tot 19 december 17.00 uur op www.vandale.be/woordvanhetjaar. Op die website staat ook de betekenis van de woorden uitgelegd. Het winnende woord wordt op dinsdag 20 december om 5.00 uur bekendgemaakt. Het Vlaamse publiek nomineerde daarnaast de afgelopen weken in vijf categorieën (jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek) ook een aantal woorden. Ook op die woorden kan gestemd worden.