Sophie Fontanel : 'Grijs haar straalt sensualiteit en erotiek uit'

20/09/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 09/10/17 om 10:51
Uit Plusmagazine van 21/09/17

Op haar 53ste besloot de Franse journaliste en schrijfster Sophie Fontanel om haar haar niet langer te kleuren. In haar nieuwste boek vertelt ze over deze metamorfose, die door een deel van haar omgeving werd afgekeurd, maar waardoor ze zich vrijer en sensueler is gaan voelen.

Plus Magazie: Gedurende je hele metamorfose krijg je af te rekenen met een misverstand: de mensen denken dat je je haar grijs laat worden omdat je vrede neemt met je leeftijd en/of omdat je je laat gaan. Maar zelf schrijf je: 'ik doe dit niet omdat ik me neerleg bij mijn leeftijd of omdat ik verzaak aan de kracht van jeugdigheid'. Je doet het gewoon omdat je het mooi vindt.

Sophie Fontanel: Leeftijd bezorgt je patina, een rijpe schoonheid. Dat geloof ik echt. Maar volgens de gangbare opvattingen laten vrouwen zich grijs worden omdat ze er genoeg van hebben om hun haar te kleuren. Met andere woorden, ze willen geen moeite meer doen om er aantrekkelijk uit te zien. Maar ik vind grijs haar net heel aantrekkelijk! Het is een ongelofelijke troef voor vrouwen die, in tegenstelling tot mannen, zelden hun haar verliezen. Dat is ook de reden waarom ons haar aan zo veel regeltjes onderworpen is: we moeten het verbergen, als jong meisje moet het lang zijn, naarmate we ouder worden, worden we geacht het kort te knippen, want dat is praktisch: grijs kan, als het maar kort is! Dat alles hangt erg samen m...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners