Voor de aanpassing verwijst Vlaams minister Lydia Peeters naar een studie van de Universiteit Hasselt. "Die toonde het belang aan tijdens het rijexamen te testen of kandidaat-bestuurders vlot en correct met de gps kunnen omgaan, aangezien de kans zeer reëel is dat bestuurders na het behalen van hun rijbewijs regelmatig met een gps naar hun bestemming zullen rijden." Vandaar dat het nu dus een verplicht onderdeel wordt.

Kandidaten kunnen kiezen of ze de gps van het eigen voertuig gebruiken of een gratis app op de smartphone. Voor wie niet beschikt over een toestel, zal de examinator een toestel voorzien. Kandidaat-bestuurders worden verwacht het navigatietoestel vlot en correct te kunnen bedienen en aan te tonen dat ze zelfstandig beslissingen kunnen nemen. De gps moet ook duidelijk verstaanbaar zijn voor de examinator en gebruikmaken van het Nederlands.

Voor de aanpassing verwijst Vlaams minister Lydia Peeters naar een studie van de Universiteit Hasselt. "Die toonde het belang aan tijdens het rijexamen te testen of kandidaat-bestuurders vlot en correct met de gps kunnen omgaan, aangezien de kans zeer reëel is dat bestuurders na het behalen van hun rijbewijs regelmatig met een gps naar hun bestemming zullen rijden." Vandaar dat het nu dus een verplicht onderdeel wordt.Kandidaten kunnen kiezen of ze de gps van het eigen voertuig gebruiken of een gratis app op de smartphone. Voor wie niet beschikt over een toestel, zal de examinator een toestel voorzien. Kandidaat-bestuurders worden verwacht het navigatietoestel vlot en correct te kunnen bedienen en aan te tonen dat ze zelfstandig beslissingen kunnen nemen. De gps moet ook duidelijk verstaanbaar zijn voor de examinator en gebruikmaken van het Nederlands.