"Vaak wordt gedacht dat ouderen niets meer kunnen leren", zegt Jan Van Autreve, CEO van Delta Lloyd Life. "Met dit project willen wij het tegendeel aantonen".
Tot nu toe gaven al een twintigtal bedrijven aan een gepensioneerde als stagiair te willen ontvangen. "De bedoeling van het project is in eerste instantie natuurlijk het debat te openen over oudere werknemers en hen enthousiast maken om te blijven werken. Maar we hopen dat op termijn de mentaliteit verandert en sommige mensen ook daadwerkelijk aan de slag kunnen blijven", zegt Delta Lloyd-woordvoerster Annelore Van Herreweghe. "Het is voor jongeren trouwens ook stimulerend te zien dat ouderen enthousiast en gemotiveerd zijn en een meerwaarde bieden voor het bedrijf. Uitgebluste 50-plussers vormen ook voor jongeren geen leuk vooruitzicht".

Als testcase fungeerde Malou Gees, een 72-jarige gepensioneerde slagersvrouw uit Brussel. Zij was als jong meisje gepassioneerd door mode en heeft een eerste ervaring opgedaan bij Belmodo, maker van modevideo's. "Ik heb op deze manier een meisjesdroom kunnen waarmaken. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Als ik de kans zou krijgen, zou ik zeker in de modesector aan de slag willen", aldus Malou.

Jean-Louis Van Handenhove is 68 en gepensioneerd politieagent. Hij kon als testpersoon voor de Zilverstage meelopen met Eye-Lite, verhuurder van materiaal voor filmopnames.
Het project krijgt de steun van minister van Werk Monica De Coninck en minister van Pensioen Van Quickenborne. "Mensen zijn natuurlijk blij dat ze eindelijk kunnen uitrusten wanneer ze met pensioen gaan", aldus De Coninck. "Maar we zien dat actief zijn en onder de mensen komen, vaak veel gelukkiger maakt dan enkel rusten. Daarom ondersteun ik dit initiatief". "Met dromen stop je niet als je op pensioen bent. Integendeel, er gaat dan een hele nieuwe wereld open. Je hebt meer tijd voor kinderen en kleinkinderen, maar ook voor jezelf, om je dromen waar te maken", voegt van Quickenborne toe. "En met dit initiatief kan dat".
Zowel bedrijven die geïnteresseerd zijn als gepensioneerden die graag stage willen lopen, kunnen zich inschrijven via www.zilverstage.be.

"Vaak wordt gedacht dat ouderen niets meer kunnen leren", zegt Jan Van Autreve, CEO van Delta Lloyd Life. "Met dit project willen wij het tegendeel aantonen". Tot nu toe gaven al een twintigtal bedrijven aan een gepensioneerde als stagiair te willen ontvangen. "De bedoeling van het project is in eerste instantie natuurlijk het debat te openen over oudere werknemers en hen enthousiast maken om te blijven werken. Maar we hopen dat op termijn de mentaliteit verandert en sommige mensen ook daadwerkelijk aan de slag kunnen blijven", zegt Delta Lloyd-woordvoerster Annelore Van Herreweghe. "Het is voor jongeren trouwens ook stimulerend te zien dat ouderen enthousiast en gemotiveerd zijn en een meerwaarde bieden voor het bedrijf. Uitgebluste 50-plussers vormen ook voor jongeren geen leuk vooruitzicht". Als testcase fungeerde Malou Gees, een 72-jarige gepensioneerde slagersvrouw uit Brussel. Zij was als jong meisje gepassioneerd door mode en heeft een eerste ervaring opgedaan bij Belmodo, maker van modevideo's. "Ik heb op deze manier een meisjesdroom kunnen waarmaken. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Als ik de kans zou krijgen, zou ik zeker in de modesector aan de slag willen", aldus Malou. Jean-Louis Van Handenhove is 68 en gepensioneerd politieagent. Hij kon als testpersoon voor de Zilverstage meelopen met Eye-Lite, verhuurder van materiaal voor filmopnames. Het project krijgt de steun van minister van Werk Monica De Coninck en minister van Pensioen Van Quickenborne. "Mensen zijn natuurlijk blij dat ze eindelijk kunnen uitrusten wanneer ze met pensioen gaan", aldus De Coninck. "Maar we zien dat actief zijn en onder de mensen komen, vaak veel gelukkiger maakt dan enkel rusten. Daarom ondersteun ik dit initiatief". "Met dromen stop je niet als je op pensioen bent. Integendeel, er gaat dan een hele nieuwe wereld open. Je hebt meer tijd voor kinderen en kleinkinderen, maar ook voor jezelf, om je dromen waar te maken", voegt van Quickenborne toe. "En met dit initiatief kan dat". Zowel bedrijven die geïnteresseerd zijn als gepensioneerden die graag stage willen lopen, kunnen zich inschrijven via www.zilverstage.be.