Concreet zal een postzegel voor een standaardbrief naar een Belgische bestemming volgend jaar 0,67 euro kosten bij aankoop van tien zegels of meer. Dat is 2 eurocent of 3 procent meer dan vandaag.

Voor een standaardbrief naar een Europese bestemming moet volgend jaar 1,03 euro worden betaald, 4 eurocent meer dan vandaag. Een brief bestemd voor buiten Europa kost 1,24 euro, 5 eurocent meer dan nu. Het gaat telkens om een aankoop van minimum vijf zegels.

Per stuk gaat de prijs van een postzegel respectievelijk van 0,75 euro naar 0,77 euro, van 1,09 naar 1,13 euro en van 1,29 naar 1,34 euro voor België, Europa en de rest van de wereld.

De prijsverhogingen zijn toegestaan door het beheerscontract en goedgekeurd door regulator BIPT. Bpost zegt zich met zijn tarieven te situeren binnen de middenmoot van Europese operatoren.

Concreet zal een postzegel voor een standaardbrief naar een Belgische bestemming volgend jaar 0,67 euro kosten bij aankoop van tien zegels of meer. Dat is 2 eurocent of 3 procent meer dan vandaag. Voor een standaardbrief naar een Europese bestemming moet volgend jaar 1,03 euro worden betaald, 4 eurocent meer dan vandaag. Een brief bestemd voor buiten Europa kost 1,24 euro, 5 eurocent meer dan nu. Het gaat telkens om een aankoop van minimum vijf zegels. Per stuk gaat de prijs van een postzegel respectievelijk van 0,75 euro naar 0,77 euro, van 1,09 naar 1,13 euro en van 1,29 naar 1,34 euro voor België, Europa en de rest van de wereld. De prijsverhogingen zijn toegestaan door het beheerscontract en goedgekeurd door regulator BIPT. Bpost zegt zich met zijn tarieven te situeren binnen de middenmoot van Europese operatoren.