Het initiatief van dit tijdelijke restaurant in het Felix Pakhuis gaat uit van twee jonge vrouwelijke ondernemers die de strijd willen aangaan met de voedselverspilling. Zij bedachten het concept Rekub, waar elk weekend wordt gekookt met perfect eetbaar voedsel dat door supermarkten niet langer kan verkocht worden. Zowel bioboeren als de supermarktketens van Bio Planet en Albert Heijn leveren wekelijks hun restjes hier af. Twee koks toveren die steeds wisselende ingrediënten om tot creatieve menu's. Zowel vegetarische kost als vlees- en visgerechten zijn mogelijk.

Niet alleen het voedsel krijgt hier een tweede leven, ook de rest van het concept doet aan recyclage. Zo zijn de banken en stoelen gemaakt met gerecycleerde materialen, leverde de Kringloopwinkel het servies en bestek en worden de overschotten opgehaald met een elektrische wagen.

Wie wil komen proeven, kan best vooraf reserveren via www.rekub.be

Het initiatief van dit tijdelijke restaurant in het Felix Pakhuis gaat uit van twee jonge vrouwelijke ondernemers die de strijd willen aangaan met de voedselverspilling. Zij bedachten het concept Rekub, waar elk weekend wordt gekookt met perfect eetbaar voedsel dat door supermarkten niet langer kan verkocht worden. Zowel bioboeren als de supermarktketens van Bio Planet en Albert Heijn leveren wekelijks hun restjes hier af. Twee koks toveren die steeds wisselende ingrediënten om tot creatieve menu's. Zowel vegetarische kost als vlees- en visgerechten zijn mogelijk.Niet alleen het voedsel krijgt hier een tweede leven, ook de rest van het concept doet aan recyclage. Zo zijn de banken en stoelen gemaakt met gerecycleerde materialen, leverde de Kringloopwinkel het servies en bestek en worden de overschotten opgehaald met een elektrische wagen.Wie wil komen proeven, kan best vooraf reserveren via www.rekub.be