Toegegeven, het is wat op de valreep, maar prospectie is uiterst nuttig. Het geeft u de mogelijkheid het aanbod op te meten en in kaart te brengen welke winkels een ommetje waard zijn. Als u al gekozen en gepast hebt op een rustig moment, bespaart u ellebogengevechten en letterlijke kleerscheuren wanneer de echte jacht is geopend.

Vooraf een blik werpen op de inhoud van uw kleerkast is eveneens niet overbodig. Het helpt om de lacunes in uw garderobe op te sporen, levert soms nieuwe ontdekkingen op, laat oude liefdes weer opflakkeren en vooral... vermijdt dat uw aankopen verdacht veel lijken op datgene wat al in de kast hangt.

Ga eens boven uw stand

Vallen Hermès of Armani buiten uw financiële actieradius? De solden zijn het moment bij uitstek om een keer een winkel binnen te stappen die doorgaans boven uw budget ligt of te chic oogt om er zomaar te gaan rondneuzen. Sommige luxemerken geven weliswaar nooit korting, andere slechts 20 procent, maar bij de meeste kan u toch interessante zaken doen. Oliver Strelli en Natan bijvoorbeeld bieden op het einde van de solden tot 70 procent. Algemeen geldt trouwens dat hoe langer u geduld oefent, hoe meer korting u krijgt. Al zijn de leukste stukken er dan natuurlijk wel uit.

Wie op zeker wil spelen, kiest voor tijdloos: een zwarte jurk, een witte blouse, jeans of een lederen jasje: het zijn blijvers doorheen de seizoenen en die kan u dus net zo goed tijdens de soldenperiode aanschaffen.

Maar het is toch altijd leuk een trendy item op de kop te tikken, en nog leuker wanneer dat langer dan één seizoen meegaat. Gelukkig zijn de zomertrends voor 2012 al bekend. Neontinten, de jaren vijftig (denk aan plooirokken) en een ultravrouwelijke look zijn nog lang niet 'uit'.

Heeft u echt geen zin om u een weg te banen door de volgestroomde winkelstraten? Dan zijn er altijd nog de online winkels om gezellig en relaxed vanuit uw luie stoel het ultieme koopje na te jagen.

Toegegeven, het is wat op de valreep, maar prospectie is uiterst nuttig. Het geeft u de mogelijkheid het aanbod op te meten en in kaart te brengen welke winkels een ommetje waard zijn. Als u al gekozen en gepast hebt op een rustig moment, bespaart u ellebogengevechten en letterlijke kleerscheuren wanneer de echte jacht is geopend. Vooraf een blik werpen op de inhoud van uw kleerkast is eveneens niet overbodig. Het helpt om de lacunes in uw garderobe op te sporen, levert soms nieuwe ontdekkingen op, laat oude liefdes weer opflakkeren en vooral... vermijdt dat uw aankopen verdacht veel lijken op datgene wat al in de kast hangt. Vallen Hermès of Armani buiten uw financiële actieradius? De solden zijn het moment bij uitstek om een keer een winkel binnen te stappen die doorgaans boven uw budget ligt of te chic oogt om er zomaar te gaan rondneuzen. Sommige luxemerken geven weliswaar nooit korting, andere slechts 20 procent, maar bij de meeste kan u toch interessante zaken doen. Oliver Strelli en Natan bijvoorbeeld bieden op het einde van de solden tot 70 procent. Algemeen geldt trouwens dat hoe langer u geduld oefent, hoe meer korting u krijgt. Al zijn de leukste stukken er dan natuurlijk wel uit. Wie op zeker wil spelen, kiest voor tijdloos: een zwarte jurk, een witte blouse, jeans of een lederen jasje: het zijn blijvers doorheen de seizoenen en die kan u dus net zo goed tijdens de soldenperiode aanschaffen.Maar het is toch altijd leuk een trendy item op de kop te tikken, en nog leuker wanneer dat langer dan één seizoen meegaat. Gelukkig zijn de zomertrends voor 2012 al bekend. Neontinten, de jaren vijftig (denk aan plooirokken) en een ultravrouwelijke look zijn nog lang niet 'uit'. Heeft u echt geen zin om u een weg te banen door de volgestroomde winkelstraten? Dan zijn er altijd nog de online winkels om gezellig en relaxed vanuit uw luie stoel het ultieme koopje na te jagen.