Vooral zaterdag wordt het zeer druk op de Franse wegen. Er zijn immers nog heel wat vakantiegangers die vertrekken. Zo begint in Nederland de schoolvakantie in het zuiden van het land, wat wil zeggen dat er al snel Nederlanders op onze wegen zullen zijn, maar ook op Franse wegen.

Vrijdag zal het verkeer vanaf het einde van de ochtend moeilijk zijn op alle belangrijke wegen en erg moeilijk in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. De moeilijkheden zullen op de middag rond de grote steden versterkt worden door de stroom van woon-werkverkeer en weekendvertrekkers. Het verkeer blijft tot laat in de avond erg druk. In noordelijke richting verwacht VAB vanaf de middag files in de Sud-Est.

Zaterdag zal het overal druk worden, vooral op de A7 in de Rhône-vallei. In Île-de-France kunnen de eerste vertragingen relatief vroeg optreden, vooral op de A10, en dat tot na de middag. Op zondag zal het rustiger zijn, behalve op de A7 in de Rhônevallei in zuidelijke richting.

VAB waarschuwt ook voor verkeersproblemen wegens de Ronde van Frankrijk. Die rijdt vrijdag tussen Castelnau-Mognoac en Cahors, zaterdag tussen Lacapelle-Marival en Rocamadour en zondag tussen Paris La Defense en de Champs-Elysées.

Ook op de terugweg van vakantie wordt het komend weekend druk. Probleemgebieden in Oostenrijk en Zwitserland zijn de Tauern-, Fernpass,- Arlberg-, Rijndal-, Brenner-, Karawanken- en Gotthardroutes, net als de hoofdwegen naar de Italiaanse en Kroatische kusten. Ook het vakantieverkeer richting Noord-Europa zal aanzienlijk zijn.

Ook wie naar Nederland rijdt, moet rekening houden met langere reistijden wegens mogelijke blokkades van boeren. Onder andere autosnelwegen, opritten, de ingang van Amsterdam-Schiphol Airport en enkele grensovergangen naar Niedersaksen (in de provincie Groningen) waren en zijn geblokkeerd. In sommige gevallen kan dat lange files veroorzaken.

In Duitsland begint de zomervakantie in Hessen, Rijnland-Palts, Saarland. Met uitzondering van Beieren en Baden-Württemberg zijn nu alle deelstaten in zomervakantie. Vooral op zaterdag wordt het in beide richtingen erg druk in Duitsland. Ook vrijdagnamiddag en zondagmiddag wordt het druk.

Vooral zaterdag wordt het zeer druk op de Franse wegen. Er zijn immers nog heel wat vakantiegangers die vertrekken. Zo begint in Nederland de schoolvakantie in het zuiden van het land, wat wil zeggen dat er al snel Nederlanders op onze wegen zullen zijn, maar ook op Franse wegen. Vrijdag zal het verkeer vanaf het einde van de ochtend moeilijk zijn op alle belangrijke wegen en erg moeilijk in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. De moeilijkheden zullen op de middag rond de grote steden versterkt worden door de stroom van woon-werkverkeer en weekendvertrekkers. Het verkeer blijft tot laat in de avond erg druk. In noordelijke richting verwacht VAB vanaf de middag files in de Sud-Est. Zaterdag zal het overal druk worden, vooral op de A7 in de Rhône-vallei. In Île-de-France kunnen de eerste vertragingen relatief vroeg optreden, vooral op de A10, en dat tot na de middag. Op zondag zal het rustiger zijn, behalve op de A7 in de Rhônevallei in zuidelijke richting. VAB waarschuwt ook voor verkeersproblemen wegens de Ronde van Frankrijk. Die rijdt vrijdag tussen Castelnau-Mognoac en Cahors, zaterdag tussen Lacapelle-Marival en Rocamadour en zondag tussen Paris La Defense en de Champs-Elysées. Ook op de terugweg van vakantie wordt het komend weekend druk. Probleemgebieden in Oostenrijk en Zwitserland zijn de Tauern-, Fernpass,- Arlberg-, Rijndal-, Brenner-, Karawanken- en Gotthardroutes, net als de hoofdwegen naar de Italiaanse en Kroatische kusten. Ook het vakantieverkeer richting Noord-Europa zal aanzienlijk zijn. Ook wie naar Nederland rijdt, moet rekening houden met langere reistijden wegens mogelijke blokkades van boeren. Onder andere autosnelwegen, opritten, de ingang van Amsterdam-Schiphol Airport en enkele grensovergangen naar Niedersaksen (in de provincie Groningen) waren en zijn geblokkeerd. In sommige gevallen kan dat lange files veroorzaken. In Duitsland begint de zomervakantie in Hessen, Rijnland-Palts, Saarland. Met uitzondering van Beieren en Baden-Württemberg zijn nu alle deelstaten in zomervakantie. Vooral op zaterdag wordt het in beide richtingen erg druk in Duitsland. Ook vrijdagnamiddag en zondagmiddag wordt het druk.