Nieuwe folder legt voedingsverpakking uit

19/07/16 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:06

Ter gelegenheid van de Landbouwbeurs van Libramont lanceert de FOD Economie een folder over de verplichte vermeldingen op voedingsetiketten. Door de informatie op de verpakkingen aandachtig te lezen, kunnen consumenten hun koopgedrag aanpassen en voedselverspilling vermijden.

Nieuwe folder legt voedingsverpakking uit

© Getty Images/iStockphoto

De Landbouwbeurs van Libramont 2016 gaat op vrijdag 22 juli van start. Het centrale thema is dit jaar de strijd tegen voedselverspilling. Ter gelegenheid hiervan wil de FOD Economie aan de verplichte vermeldingen op de verpakkingen van voedingsmiddelen herinneren en vraagt consumenten om die aandachtig te lezen zodat ze de juiste keuze kunnen maken en bewust kunnen consumeren.

"Iedereen kent het: we kopen een voedingsproduct, openen de verpakking, beginnen het te gebruiken ... en het overschot belandt in de vuilnisemmer om verschillende redenen: de smaak was anders dan verwacht, de inhoud te groot of de bewaartermijn overschreden. Op elke verpakking staan echter verplichte aanduidingen die heel wat nuttige informatie geven. Door ze aandachtig te lezen, kunnen consumenten voedselverspilling voorkomen. Goed kijken is goed eten!", aldus Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.

Je kan de folder hier downloaden.

Onze partners