De nieuwe buslijn moet een antwoord bieden aan de vragen van de Vorstenaren om beter verbonden te zijn met hartje Brussel. Lijn 52 heeft meerdere voordelen. Zo biedt deze een betere bediening van de Bervoetswijk, van waaruit je makkelijk in de andere wijken van Vorst geraakt. Daarnaast passeert de bus op weg naar het centrum plaatsen als de Britse Tweedelegerlaan, het Rochefortplein, de Bareel van Sint-Gillis en de Hallepoort.

"De rechtstreekse verbinding met het stadscentrum biedt nieuwe verplaatsingsmogelijkheden voor de Vorstenaren. Maar het gaat ook om nieuwe wijken bedienen, nieuwe verbindingen maken en zich aanpassen aan de ontwikkeling van de stad. Dat is het doel van het busplan en van de MIVB: de mensen aanmoedigen om vaker het openbaar vervoer te gebruiken", vertellen Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB, en Brussels Mobiliteitsminister Elke Van den Brandt.

De nieuwe buslijn moet een antwoord bieden aan de vragen van de Vorstenaren om beter verbonden te zijn met hartje Brussel. Lijn 52 heeft meerdere voordelen. Zo biedt deze een betere bediening van de Bervoetswijk, van waaruit je makkelijk in de andere wijken van Vorst geraakt. Daarnaast passeert de bus op weg naar het centrum plaatsen als de Britse Tweedelegerlaan, het Rochefortplein, de Bareel van Sint-Gillis en de Hallepoort. "De rechtstreekse verbinding met het stadscentrum biedt nieuwe verplaatsingsmogelijkheden voor de Vorstenaren. Maar het gaat ook om nieuwe wijken bedienen, nieuwe verbindingen maken en zich aanpassen aan de ontwikkeling van de stad. Dat is het doel van het busplan en van de MIVB: de mensen aanmoedigen om vaker het openbaar vervoer te gebruiken", vertellen Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB, en Brussels Mobiliteitsminister Elke Van den Brandt.