Sommige zelfstandigen werden door de overstromingen opnieuw gedwongen om hun activiteiten te onderbreken. Waar heb je recht op als je als zelfstandige door deze natuurramp bent getroffen? Valérie Mawet, Legal Expert bij Partena Professional, geeft toelichting.

De watersnoodramp noopte een aantal belangrijke toeristische trekpleisters in Wallonië, amper twee maanden na het beëindigen van de lockdown, weer te sluiten. Morgane Vander Linden van de Waalse Dienst voor Toerisme raadt aan altijd de facebookpagina van de bestemming die je wil bezoeken te checken om onaangename verrassingen te vermijden. Wij lijsten er alvast enkele op.

Als je halsoverkop je huis moet verlaten door een dreigend gevaar kan je niets meenemen. Wat moet je doen als je ook je identiteitskaart, bankkaart, trouwboekje of andere belangrijke papieren moest achterlaten?

Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen te coördineren. Giften kunnen vanaf nu gestort worden om concrete hulp te bieden aan de getroffenen van de ramp. Mensen kunnen ook zich aanmelden als crisisvrijwilliger.