Enkele weken geleden oogstte Madonna een storm van kritiek en hoongelach omdat ze haar blote achterwerk toonde op de uitreiking van de Grammy Awards. "Dit is nu eenmaal hoe een 56-jarige eruit ziet", aldus de queen of pop aan Rolling Stone.

"Het is vandaag absoluut taboe om iemand te discrimineren wegens homoseksualiteit of huidskleur, maar discrimineren wegens leeftijd, dat wordt nog altijd geaccepteerd. Tenminste: dat geldt voor vrouwen. Niet voor mannen, aldus Madonna. Over mijn leeftijd praat iedereen denigrerend. En ik vraag mij altijd af: waarom wordt dat in hemelsnaam geaccepteerd? Wat is het verschil met elke andere vorm van discriminatie?"

Ik volg de regels niet

"Veel vrouwen die een zekere leeftijd bereikt hebben, accepteren dat ze zich niet meer kunnen gedragen op een bepaalde manier. Maar ik volg de regels niet. Dat heb ik nooit gedaan en dat zal ik ook nu niet doen", gaat ze verder. Op de suggestie van Rolling Stone dat haar fysieke verschijning niet die is van een gemiddelde vrouw, antwoordt ze: "Misschien nu niet, maar op een dag wel! Daar gaat het nu net om. Als ik die deur moet opentrappen en tonen dat vrouwen boven de 50 en 60 wel sexy en relevant zijn, dan zal ik dat doen!"

Enkele weken geleden oogstte Madonna een storm van kritiek en hoongelach omdat ze haar blote achterwerk toonde op de uitreiking van de Grammy Awards. "Dit is nu eenmaal hoe een 56-jarige eruit ziet", aldus de queen of pop aan Rolling Stone. "Het is vandaag absoluut taboe om iemand te discrimineren wegens homoseksualiteit of huidskleur, maar discrimineren wegens leeftijd, dat wordt nog altijd geaccepteerd. Tenminste: dat geldt voor vrouwen. Niet voor mannen, aldus Madonna. Over mijn leeftijd praat iedereen denigrerend. En ik vraag mij altijd af: waarom wordt dat in hemelsnaam geaccepteerd? Wat is het verschil met elke andere vorm van discriminatie?""Veel vrouwen die een zekere leeftijd bereikt hebben, accepteren dat ze zich niet meer kunnen gedragen op een bepaalde manier. Maar ik volg de regels niet. Dat heb ik nooit gedaan en dat zal ik ook nu niet doen", gaat ze verder. Op de suggestie van Rolling Stone dat haar fysieke verschijning niet die is van een gemiddelde vrouw, antwoordt ze: "Misschien nu niet, maar op een dag wel! Daar gaat het nu net om. Als ik die deur moet opentrappen en tonen dat vrouwen boven de 50 en 60 wel sexy en relevant zijn, dan zal ik dat doen!"